EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Üniversitelerin kurları kaça sabitleyeceği bugün açıklanacak

Üniversitelerin kurları kaça sabitleyeceği bugün açıklanacak

Kıbrıs Üniversiteler Birliği dövizi sabitleme kararı aldı. Kararın uygulanmasının nasıl olacağı ve kurların kaça sabitleneceği bugün açıklanacak.

Yayın Tarihi: 04/09/15 07:38
okuma süresi: 2 dak.
Üniversitelerin kurları kaça sabitleyeceği bugün açıklanacak
A- A A+

Konuyla ilgili olarak BRT'ye açıklamada bulunan Kıbrıs Üniversiteler Birliği ve GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı, Üniversitenin Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, birlik bünyesinde oluşturulan teknik ekibin döviz konusundaki çalışmasını tamamlamasının ardından, bugün öğleden sonra kurların sabitlenmesiyle ilgili kararlarını kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Üniversitelerin, personel maaşları kira ödemeleri gibi birçok giderlerinin Euro üzerinden olduğunu anımsatan Akpınar, kiralar konusunda mal sahiplerinden de kuru sabitlemelerini isteyeceklerini belirtti.

Kuru sabitleme kararı alan Kıbrıs Üniversiteler Birliği bünyesinde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, British Nicosia Üniversitesi, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ve Metroplitan Üniversitesi ve bunlara bağlı eğitim kurumları yer alıyor.

Doğu Akdeniz Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi Türkiye ve KKTC vatandaşlarından Türk Lirası olarak harç aldığı ve yabancı öğrencilerin dövizin yükselmesinden etkilenmediği için kur sabitlemeyi düşünmüyor.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin ise nasıl bir tavır izleyeceği ise henüz netleşmedi. Yakın Doğu Üniversitesi dövizin yükselişine ilişkin izleyeceği politikayı belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada bugün saat 15.30'da Başbakan Ömer Kalyoncu okul harçları döviz olan okulların yöneticileriyle Başbakanlıkta bir toplantı yapacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.