EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Girne Üniversitesi KKTC gençliğinin geleceğine rehber olmak için sorumluluk yüklendi

Girne Üniversitesi KKTC gençliğinin geleceğine rehber olmak için sorumluluk yüklendi

Ülkemizin ve yakın coğrafyanın havacılık ve denizcilik üzerine kurulmuş ilk ve tek üniversitesi olan Girne Üniversitesi, günümüzde sınır tanımaz bir şekilde gelişen havacılık sektöründe ülke gençliğine yeni ufuklar açmak amacıyla bu yıl ve gelecek yıllardaki rehberlik stratejisini belirliyor.

Yayın Tarihi: 04/09/15 10:28
okuma süresi: 4 dak.
Girne Üniversitesi KKTC gençliğinin geleceğine rehber olmak için sorumluluk yüklendi
A- A A+

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Girne Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Ediz Tuncel, ülkemizin ve yakın coğrafyanın denizcilik ve havacılık üzerine kurulmuş tek üniversitesi olan Girne Üniversitesi'nin ülkemizin ve Girne kentimizin bu konularda uluslar arası bir yüksek eğitim merkezi olması konusunda tarihi bir misyon üstlendiğini, üstün nitelikli elemanlar yetiştirerek bu sektörlerde ulusal ve uluslar arası ihtiyaçlara cevap verirken ülkemiz gençliğinin ufuklarını da bu sektörlerde açmayı kendisine öncelikli hedef belirlediğini, kalite ve kamu menfaati açısından sadece kendi kendisiyle yarıştığı bu süreçte Girne Üniversitesi'nin kapılarının özellikle havacılık sektöründe kariyer yapmak isteyen gençlerimize açık olduğunu vurguladı. Basın açıklamasında Tuncel, "Gençlerimizin denizcilik ve özellikle havacılık konularında ülkemizin çok ciddi bir potansiyeli olduğunu, bu sektörde çok büyük nitelikli eleman açığı olduğunu görmesi ve geleceğini bu sektörlerde aramaya başlaması sevindirici bir durum. Gençlerimizin denizcilik ve özellikle havacılık bölümlerine gösterdikleri ilgi de Girne Üniversitesi'nin üstlendiği tarihi misyonun ve hedeflerinin çok yerinde olduğunun da bir göstergesi. Özellikle havacılık sektöründe çok büyük bir nitelikli eleman açığı var ve gerek bölgemizdeki, gerekse dünyadaki mevcut eğitim olanaklarıyla bu açığın kapatılması mümkün değil. Girne Üniversitesi en az dört bin öğrenciye uluslar arası standartlarda eğitim verecek potansiyelle kuruldu. Bu potansiyel, üniversitenin kısa, orta ve uzun vadedeki hedefleri doğrultusunda, özellikle bölgesel havacılık sektörünün nitelikli eleman açığına cevap verecek" dedi.

Tuncel: "Türkiye havacılık sektörü her mezunumuza anında istihdam olanağı sağlayacak kapasitede…"

Açıklamada Türkiye'deki sivil havacılık personel ihtiyaçlarına da değinen Genel Sekreter Tuncel, "Türkiye sivil havacılık sektörü yıllardan beridir nitelikli elaman ihtiyacını giderek artan şekilde dışarıdan karşılama yoluna gitmek zorunda kalıyor. Girne Üniversitesi'nin kuruluşuyla birlikte kısa bir süre sonra nitelikli eleman ihtiyacı çoğunlukla bizim mezunlarımızdan karşılanacak. Sadece THY'nin pilot haricindeki havacılık eleman ihtiyacı 2015 yılı için 2000 civarındadır. Buna diğer havayollarının yer ve uçuş hizmetlerindeki ihtiyacı da eklendiğinde bu sayı rahatlıkla iki katına çıkar. Her yıl da bu ihtiyaç giderek artmaktadır. Bölgemizdeki mevcut eğitim şartlarıyla bu ihtiyacı kapatabilmek de yakın bir gelecekte mümkün görünmemektedir. Bu durum, özellikle Türkiye havacılık sektörünün havacılık mezunlarımıza anında istihdam olanağı sağlayacak kapasitede olduğunun en açık bir göstergesidir. Özellikle havacılık sektöründe kariyer yapmak isteyen gençlerimiz Girne Üniversitesi Rektörlüğü ve Öğrenci İşleri Müdürlüğü'ne başvurarak gerekli bilgileri alabilirler" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.