EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Başbakan Kalyoncu, dövizle eğitim veren kurumların yöneticileriyle görüştü

Başbakan Kalyoncu, dövizle eğitim veren kurumların yöneticileriyle görüştü

Başbakan Ömer Kalyoncu, dövizle eğitim veren özel okullar ve üniversitelerin yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıya, Maliye Bakanı Hasan Başoğlu da katıldı.

Yayın Tarihi: 04/09/15 17:36
okuma süresi: 2 dak.
Başbakan Kalyoncu, dövizle eğitim veren kurumların yöneticileriyle görüştü
A- A A+

Bazı özel üniversite ile özel okulların rektör ve temsilcilerinin katılımıyla Başbakanlık'ta yapılan toplantı öncesinde konuşan Başbakan Ömer Kalyoncu, dövizle eğitim veren üniversite ve okullardaki harçlarla ilgili görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydetti.

Devletin temsilci atayıp yönettiği iki üniversite olduğunu, diğer üniversite ve okulların özel sektörün yönetiminde olduğunu vurgulayan Kalyoncu, "Dolayısıyla bu sektörde emir komuta zinciri işlemez. Bu sektörde gönüllülük meselesi vardır ve oturup konuşacağız. Bir mutabakata varırsak, mutabakatı isteyen üniversite uygulayacak istemeyenin önü açık… Yani kimse kimseyi zorlayamaz" ifadelerini kullandı.

MÜTEAHHİTLERİN SORUNLARI KONUSUNDA DA TEDBİR ALINMAYA ÇALIŞILACAK

Başbakan Kalyoncu, döviz artışından dolayı müteahhitlerin sorunlar yaşadığını ve bazı ihalelerin durduğuna dikkat çekerek, bu konuda da önlem almaya çalıştıklarını söyledi.

İleriki ihaleler için döviz ile ilgili malzemelerin önceden alınabilmesi konusunda Bakanlar Kurulu'nda karar üretmenin gündeme gelebileceğini söyleyen Kalyoncu, var olan ihalelerle ilgili da gerekli öde

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.