EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

YDÜ Mimarlık Fakültesi ile Dikmen Belediyesi'nin işbirliği

YDÜ Mimarlık Fakültesi ile Dikmen Belediyesi'nin işbirliği

Dikmen'de yapılması planlanan Kent Parkının Bitkisel Tasarım Projesi YDÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünün katkılarıyla tamamlandı.

Yayın Tarihi: 06/10/15 13:59
okuma süresi: 3 dak.
YDÜ Mimarlık Fakültesi ile Dikmen Belediyesi'nin işbirliği
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Dikmen Belediyesi ile Büyük Kent Parkı Projesini çalışmalarına başladı. Dikmen Belediyesi yönetimi içerisinde yer alan Dikmen 'de yapılması planlanan Kent Parkının Bitkisel Tasarım Projesi YDÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünün katkılarıyla tamamlandı.

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Projelerin değerlendirildiği toplantıda; YDÜ Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç.Dr. Özge Özden Fuller; "Kent Parkları insanların günlük şehir hayatından ve stresten bir nebze uzaklaşmalarını sağlayan önemli sosyalleşme mekanlarıdır. Parkların yeni nesillere doğa sevgisi ve doğaya karşı koruyucu olunması anlamında eğitsel nitelik de sergilediklerini ve bu nedenle projenin gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür ederim" dedi.

YDÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Uğurcan Akyüz ise üniversitelerle yerel kuruluşların değişik projelerde birlikte ve işbirliği içerisinde çalışılmasının gerekliliğinin altını çizdi. "Mimarlık Fakültemizde eğitim almakta olan öğrencilerimizin böylesine önemli projelerde rol alıyor olması bizleri gururlandırmaktadır. Bu nedenle, Peyzaj bölümümüz hocalarına teşekkür eder, öğrencilerini kutlarım. Büyük Kent Parkı Projesini birlikte çalıştığımız Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi'ye de işbirliğinden ötürü şükranlarımı sunarım" dedi.

Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi "Kent Parkı Projesi" nin bölgesel kalkınma çalışmalarına katkı sağlayabilecek çok önemli bir proje olduğunu ve ayrıca halkın sosyal ihtiyaçlarını karşılayabileceği kapsamlı bir yeşil alan projesi niteliğini taşıdığını da belirtti. Başkan Çelebi, projenin oluşumuna katkılarından dolayı Yakın Doğu Üniversitesi'ne teşekkür etti.

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University, Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Proje Dikmen Bölgesi'nde oldukça geniş bir alanda ada halkının kullanımına yönelik olarak içerisinde piknik alanı, restoranı, anfi tiyatro, çocuk oyun alanları ve düğün alanınını da içerecek şekilde tasarlandığı ve yakın bir zamanda hayata geçirilmesinin planlandığı belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.