EĞİTİM
okuma süresi: 5 dak.

YDÜ Tıp Fakültesi 2015-2016 Akademik Yılı ve Beyaz Gömlek Giyme gerçekleştirildi

YDÜ Tıp Fakültesi 2015-2016 Akademik Yılı ve Beyaz Gömlek Giyme gerçekleştirildi

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi 2015-2016 Akademik yılı açılışı ve Beyaz Gömlek giyme töreni yoğun katılımla AKKM Büyük Salonda gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 07/10/15 13:42
okuma süresi: 5 dak.
YDÜ Tıp Fakültesi 2015-2016 Akademik Yılı ve Beyaz Gömlek Giyme gerçekleştirildi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, YDÜ Tıp Fakültesi 2015-2016 Akademik yılı açılışı ve Beyaz Gömlek giyme töreni'ne Girne Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlkay Salihoğlu, YDÜ Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Şenol Bektaş, Prof.Dr. Tamer Şanlıdağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr Gamze Mocan, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üy. Prof.Dr. Emin Kansu,Prof.Dr. Tülay Kansu, Dekanlar,Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Ardından YDÜ Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğrt.Görevlileri Atakan Sarı ve Nurman Aylanç tarafından Müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Müzik dinletisinin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gamze Mocan, 1988 yılında kurulan Yakın Doğu Üniversitesi bugün 120'yi aşkın değişik ülkeden gelen seçkin öğrencileri ile, uluslararası bir kimlikte; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Başkenti Lefkoşa'da yüksek düzeyde eğitim olanakları ve yetkin öğretim kadrosuyla etkinlik göstermekte olduğunun altını çizdi.

Prof. Mocan; "Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültemiz , Barış Harekatı'nın 34. yılı olan 20 Temmuz 2008 tarihinde açılmış, 7 Ekim 2008 tarihinde "Beyaz Gömlek Giyme Töreni" ile Kıbrıs adasının o dönemde tek tıp fakültesi olarak İngilizce dilinde eğitim/ öğretime başlamıştır. 8. yılında genç bir fakülte olan YDÜ Tıp Fakültesi'nin temel amacı mezuniyet öncesi, mezuniyet sonrası ve sürekli tıp eğitimini uygulamak, bu şekilde karşılaştığı sorunları çözme yeteneği ile donanmış, bilgili, yeterli, dürüst, hem tıp hem evrensel etik değerlerine bağlı, öğrenmenin hayat boyu sürdüğüne inanan, insanlığa hizmeti amaç edinmiş, hastalarına karşı saygılı, anlayışlı ve sorumlu, akılcı, yaratıcı, araştırmacı ve özgür düşünceye sahip Atatürk ilke ve Devrimlerini özümsemiş, yüksek nitelikli tıp doktorları yetiştirmektir. Organ/sistem temelli entegre eğitim sistemi uygulanmaktadır. Dersler konularına göre multidisipliner olarak planlanmıştır."Dedi.

Prof.Dr. Gamze Mocan Dönem 1 öğrencileri ve ailelerine de seslenerek; Fakültemizin çok sevgili, pırıl pırıl Dönem 1 öğrencileri, Yakın Doğu Ailesine hoşgeldiniz. Tıp eğitimi uzundur, zordur meşakkatlidir. Yılmayacağınız, usanmayacağınız bu uzun ve zor yolda sizlere kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Zoru başarmayı seçtiğiniz için sizleri kutluyorum. Evlatlarını büyük özverilerle yetiştiren çok değerli anne- babalarınız, öğrencilerimizin yakınları, çok heyecanlı ve mutlu olduğunuz bu günde inanın bizler de aynı duyguları paylaşıyoruz. Çocuklarınız bizim de çocuklarımızdır. Onları sizler yetiştirdiniz. Bizler ise meslek kazandırıp dünya görüşlerini ve ufuklarını geliştireceğiz. Kıbrıs adası Üniversiteler adası olup doğal güzellikleri, iklimi, tarih, sanat ve kültürel zenginliği ile keşfedilmeyi bekleyen çok güzel bir adadır. Adada yaşamak ve eğitim görmek, hele bu eğitim Yakın Doğu Üniversitesinde ise bir ayrıcalıktır, bir başkadır. En değerli varlığımız olan sağlığımıza hizmet edecek, hastalara şifa dağıtacak hekimleri yetiştirecek olan böyle çağdaş, ilim ve irfan yuvası olan eğitim kurumunu ve hastanesini insanlığa kazandırdığı için Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü gerçek eğitimci ve bilim adamı Dr. Suat Günsel'e, Mütevelli heyeti başkanımız Doç. Dr. İrfan Günsel'e, Rektör Prof. Dr. Ümit Hassan'a, Rektör yardımcılarına üniversite yönetimine, Tıp Fakültesi eğitim koordinatörleri ve yardımcılarına,öğretim üye ve yardımcılarına, tüm akademik ve idari personele şükranlarımı sunarım.

Prof.Mocan son olarak; Nobel Tıp Ödülünü almış büyük Tıp İnsanlarını idol olarak benimseyen, özverili, dürüst, kendilerini insan sağlığına adamış, birçok hekimin yetişeceğine inancımın sonsuz olduğu fakültemizin ve öğrencilerimizin bu mutlu ve anlamlı gününe katılımınız için hepinize çok teşekkür ederim dedi.

Konuşmanın ardından Beyaz Gömlek giyme törenine geçildi ve and içildikten sora Tıp Fakültesi Dönem 1 Öğrencileri beyaz gömleklerini giyerek ilk derslerine başladılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.