EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Bıçak, AÖA'nın 2015-2016 Öğretim Yılı ilk dersini verdi

Bıçak, AÖA'nın 2015-2016 Öğretim Yılı ilk dersini verdi

Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) 2015-2016 Öğretim Yılı açılışı British University of Nicosia (BUN) rektörü Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak tarafından "Yüksek Öğretim Kurumlarında Kalite ve Güvence" konulu dersiyle başladı.

Yayın Tarihi: 10/10/15 12:04
okuma süresi: 4 dak.
Bıçak, AÖA'nın 2015-2016 Öğretim Yılı ilk dersini verdi
A- A A+

İlk ders oturumuna Atatürk Öğretmen Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr. Hüseyin Yaratan, Atatürk Öğretmen Akademisi Müdürü Doç.Dr. Zehra Özçınar, AÖA öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

KKTC'nin en saygın eğitim kurumlarından olan AÖA'nın geleneğinde önemli bir yere sahip olan "ilk dersi", KKTC'de kurulduğu andan itibaren eğitim kalitesi ve alt yapısı ile fark yaratan British University of Nicosia Rektörü tarafından verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan ilk derste ilk sözü alan Atatürk Öğretmen Akademisi Müdürü Doç.Dr.Zehra Özçınar, Öğretmen Akademisi'ni seçtikleri için öğrencilere teşekkür ederek, başarı için çaba sarf etmeleri gerektiğini, her öğrencilerinin topluma yararlı bireyler olmalarını temenni ettiklerini söyleyerek 2015-2016 yılında da başarılarının devamını diledi.

AÖA'da ilk dersi veren BUN Rektörü Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak, Müdür ve öğretmenlere, böylesine güzide ve önemli bir geçmişe sahip Akademinin kendisini davet etmesi, siyasi kimliği olan birileri yerine, Yüksek Öğretimde "Kalite, Güvence" konularında çalışma yapan kişiler arasında tercihlerini kendisinden yana kullanmalarından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek teşekkür etti.

2015-2016 Öğretim Yılının ilk dersi olarak "Yüksek Öğretim Kurumlarında Kalite ve Güvence" dersini veren British University of Nicosia Rektörü, kaliteli eğitim vermenin rastgele bir iş olmadığına vurgu yaptı. "Kaliteli eğitim fedakarca ve zekice bir çabanın sonucudur" diyen Prof.Dr.Bıçak, Yüksek Öğretim Kurumlarında kaliteli eğitim konusunun ve kaliteli eğitim güvencesinin nasıl gündeme geldiğini, Yüksek Öğretim Kurumlarının denetlenmesinde kullanılan kriterler ve süreçleri örneklerle anlattı.

BUN Rektörü Hasan Ali Bıçak, Yüksek Öğrenime olan talebin artmasıyla devlet üniversitelerinin yetersiz kalması ve özel yüksek öğretim kurumlarının sayıca artması sonucunda "kaliteli eğitim verenlerin" ayırt edilmesinin önemli hale geldiğini, kaliteli eğitim verildiğinin güvencesinin saygın bir akreditasyon kurumunun denetiminden geçilmesi ile sağlanacağını söyledi. 5 yıl başkanlığını yaptığı YÖDAK'ta yaptığı çalışmaların en önemli bölümünü uluslararası kalite güvence ajanslarıyla yaptığı çalışmalar olduğunu vurgulayan Prof.Bıçak, bunlardan AQAAIW (Association of Quality Assurance Agencies of the Islamic World, CEENQA (Central and Eastern European Network of Quality Assurance in Higher Education), INQAAHE (International Network for Quality Assurance Agencies in Higher Education) gibi kuruluşlara YÖDAK'ı nasıl tam üye yaptığını anlattı.

Prof.Bıçak, kaliteli eğitim ve güvencesi için uzmanlık gerektiğini, denetimden geçmiş saygın bir kalite güvence ajansıyla temas edilmesini, kriter ve süreçlerin iyice öğrenilmesini, kaliteli eğitim verildiğinin belgelenmesini (akreditasyon) ve bütün bu süreçlerin sonucu olarak sürekli ilerlemeyi içselleştirmek gerektiğini belirterek, yeni eğitim yılının AÖA ailesine hayırlı olmasını diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.