EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Aydın, Türkiye'nin kamu diplomasisindeki yeni aktörlerini inceledi

Aydın, Türkiye'nin kamu diplomasisindeki yeni aktörlerini inceledi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi Halkla İlişkiler ve Raklamcılık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Esra Aydın'nın , "Bir Kamu Diplomasi Aracı Olarak Türkiye Radyo Televizyon Kurumu" isimli yayını, Türkiye Dış Politikası ve Kamu Diplomasisi adlı kitapta yayınlandı.

Yayın Tarihi: 11/10/15 13:13
okuma süresi: 2 dak.
Aydın, Türkiye'nin kamu diplomasisindeki yeni aktörlerini inceledi
A- A A+

Kamu diplomasisinin Türkiye açısından yeni bir kavram olduğunu açıklayan Aydın, Türkiye'nin kamu diplomasisi alanındaki çalışmaları hakkında bütüncül çalışmaların sayıca az olduğuna dikkat çekerek, çalışmalarının Türkiye'nin kamu diplomasisindeki yeni aktörlerini detaylı bir şekilde ele aldığını ifade etti.

Aydın çalışması kapsamında, farklı etnik, dini ve kültürel dokulardan oluşan Türkiye Cumhuriyeti'inde kamu hizmeti yayıncılığı görevini yürüterek algı oluşturma ve imaj yaratma süreçleriyle kamu diplomasisine etki ettiği düşünülen Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'nun, Türkiye'nin kamu diplomasisi anlayışını oluşturan siyasal temeller doğrultusunda, yayın yaptığı kanalları ve yayın politikalarını incelediğini belirtti.

Aydın, çalışması kapsamda özellikle TRT'nin uluslararası yayıncılığında Türk Cumhuriyet'lerindeki Türk soylu topluluklar ile Orta Doğu, Avrupa ve Amerika'ya yönelik yayınların program konularını, yayın ilkelerini ve hedeflerini araştırdığını, TRT'nin uluslararası yayıncılıkta benimsediği politikaları değerlendirdiğini dile getirdi.

Son olarak, TRT kurumuna bağlı uluslararası yayın yapan televizyon, internet ve radyo kanallarını inceleyen Aydın, elde ettiği bilgiler doğrultusunda kamu diplomasisi ile ilgili süreçlerde TRT Kurumu'nun yerini ve sürece katkılarını araştırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.