EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

YDÜ İngilizce Hukuk Bölümü Hong Kong'ta uluslararası konferansta temsil edildi

YDÜ İngilizce Hukuk Bölümü Hong Kong'ta uluslararası konferansta temsil edildi

Yakın Doğu Üniversitesi İngilizce Hukuk Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Reşat Volkan Günel, Hong Kong'ta gerçekleşen uluslararası konferansta bir konuşma yaptı.

Yayın Tarihi: 11/10/15 13:46
okuma süresi: 2 dak.
YDÜ İngilizce Hukuk Bölümü Hong Kong'ta uluslararası konferansta temsil edildi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, City University of Hong Kong ve Asia Pacific Hukuk Dergisi organizasyonunda gerçekleşen uluslararası konferansta, literatüre "Occupy" hareketleri olarak geçen toplumsal ayaklanmaların politik ve hukuki yönleri ele alındı.

Yrd.Doç.Dr. Günel, California Üniversitesi, Berkeley Sosyoloji Profesörü Thomas B. Gold ile aynı oturumda verdiği tebliğde "hukukun üstünlüğü, sivil itaatsizlik ve işgal hareketlerinin" hukuki ve politik sonuçlarını karşılaştırmalı olarak inceledi.

Konuşmasında ilk olarak, Gezi Parkı protestolarına giden yolda modern Türkiye tarihine eleştirel yaklaşımlar getiren Günel, konuşmasının ikinci bölümünde ise protestolara karşı hükümetin aldığı tavrı analiz etti. Sunumunda özellikle polisin ve hukuki makamların protestoculara karşı hangi önlemleri ne amaçla aldığı üzerinde duran Günel, konuşmasının sonunda ise dünyadaki "occupy" hareketlerinin karşılaştırmalı olarak felsefik altyapısını irdeledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.