EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

KTÖS, Gönyeli İlkokulu'nda uyarı grevi yaptı

KTÖS, Gönyeli İlkokulu'nda uyarı grevi yaptı

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, okulların eğitim yılına birçok sorunla başladığını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Gönyeli İlkokulu'ndaki öğretmen, hademe, bir müdür muavini ve özel eğitim öğretmeni eksikliğini acilen çözmesi istemiyle uyarı eylemi yaptı.

Yayın Tarihi: 13/10/15 12:02
okuma süresi: 2 dak.
KTÖS, Gönyeli İlkokulu'nda uyarı grevi yaptı
A- A A+

Sendika bu sabah Gönyeli İlkokulu'nda Okul Aile Birliği ve öğretmenlerle birlikte basın açıklaması yaptı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Gönyeli İlkokulu'nda ciddi sorunlar yaşandığına dikkat çekerek, Bakanlık yetkililerine görüş ve önerilerini sunduklarını fakat Eğitim Bakanlığı'nın okulları unutmuş durumunda olduğunu ileri sürdü.

Gönyeli İlkokulu'nun 670 öğrenciye eğitim veren büyük ve köklü bir okul olduğunu dile getiren Elcil, okulda öğretmen eksikliği yaşandığını, 2 hademe ile yürütülen temizlik ve hijyen çalışmalarının ise yeterli olmadığını kaydetti.

Okula 3 hademe istihdam edildiğini fakat daha sonra bu hademelerin Eğitim Bakanlığı'nda sekreter olarak görevlendirildiğini iddia eden Elcil, ayrıca okulda bulunan farklı davranış gösteren öğrencilerin, özel eğitim öğretmeni olmamasından dolayı hem gerekli eğitimi alamadıklarını, hem de sınıf düzeninde sıkıntılar yarattıklarını belirtti.

"BAKANLIKTAN ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ"

Okullarda varolan sorunları hükümet yetkililerine defalarca anlattıklarını fakat hiçbir çözüm üretilmediğini de söyleyen Elcil, öğrenci velileri ve öğretmenlerle birlikte sorunlara dikkat çekmek ve çözüm bulmak amacıyla uyarı eylemi yaparak Bakanlıktan acil çözüm beklediklerini kaydetti.

SUİÇMEZ: "ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN 16 ÖĞRENCİ VAR"

Okul Aile Birliği adına konuşan Suat Suiçmez ise, okuldaki öğretmen eksikliğine dikkat çekerek özel eğitim isteyen 16 çocuğun bulunduğunu ve bununda ciddi bir sorun teşkil ettiğini anlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nı ziyaret ederek sorunları aktardıklarını da söyleyen Suiçmez, bakanlıktan bir netice alamadıklarını, sorunların çözümü için de sendikanın yapacağı eylemlere tam destek vereceklerini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.