EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ 22'nci Uluslararası Kent Forumu Konferası'nda boy gösterdi

GAÜ 22'nci Uluslararası Kent Forumu Konferası'nda boy gösterdi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) heryıl geleneksel olarak İtalya Roma Üniversitesi, "Sapienza"-Valle Giulia Mimarlık Fakültesi'nde gerçekleşen "Uluslararası Kent Forumu Konferansına katıldı.

Yayın Tarihi: 17/10/15 10:56
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ 22'nci Uluslararası Kent Forumu Konferası'nda boy gösterdi
A- A A+

22'nci Uluslararası Kent Forumu (ISUF) Konferansı, "Organizma Şehir- Kent yaşamına yeni vizyonlar" başlığında gerçekleşirken, oturum başkanlaığını bu yılda GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alessandro Camiz gerçekleştirdi. Konferans, birçok çağdaş tasarım kuramında kırsaldan kente ve bir şehrin tümünü ve şehir gruplarını tek bir yapıya göre çeşitli ölçütlendirip, şehri makine olarak değil de canlı bir organizma olarak ele aldı. Önerilen özetlerin sadece %36'sının kabul edildiği konferansta 695 adet teslim edilen çalışmaların sadece 270 konferansta sunulma fırsatı buldu.

GAÜ Miras Çalışmaları Uluslararası Araştırma Merkezi Direktörü Yrd. Doç. Dr. Alessandro Camiz konferansın organizasyonunda aktif rol üstlenirken, yine "Kent Forumu Konferansı"nın oturum başkanlığını yaptı. Buna ek olarak Prof. Kai Gu başkanlığındaki "tasarım süreci için kent morfoloji çalışmalarının kullanımı: bazı eğitsel tecrübeler" adlı yeni araştımacılar formunda bir makale sunulurken, makale yakın zamana ait İtalya'nın küçük tarihi şehirleriyle ilgili araştırmalar içermekle birlikte 2014 yılında GAÜ Mİmarlık, tasarım ve GÜzel sanatlar Fakültesi bünyesinde hazırlanan Lambusa-Karaoğlanoğlu bölgesinde gerçekleşen çalışma ve tasarım atöyesinin sonuçlarının da sunumu gerçekleşti.

Araştırma, Kıbrıs'taki tarihi kasabalarda bulunan 1974 yılı öncesine ait saçak kemerler hakkında, Uluslararası Miras Merkezi Çalışmaları kapsamında yer alan ve Alessandro Camiz, Alessandro Bruccoleri isimleri tarafınca hazırlanan "Kıbrıs'ın kentsel organizma morfolojisi: KKTC, Girne'deki saçak kemerlerin sınırlar ve siyaset ile değişimi" adı altında öğelere de yer verildi.

Konuyla ilgili GAÜ Mimarlık Tasarım ve Güzel sanatlar Fakültesi'nden yapılan çaıklamada, Kıbrıs'ın tarihi şehirlerinin transformasyonu, yakın gelecekte ilgi odağı haline getirilmesi gereken bir husus olduğu belirtilirken, Özetlerden oluşan kitabın yayınlanmış olduğu, ISUF, Italya websitesinden (www.isufitaly.com) ulaşılabileceği bildirildi. Konferans bildirilerinin birkaç farklı cilt şeklinde yayınlanacağının ifade edildiği açıklamada, bir sonraki, 23'üncü Uluslararası Kentsel Form Semineri" konferansının 2016 yılında Çin Halk Cumhuriyeti, Nanjing'de yer alacağı, konuyla ilgili makale sunumu ve detaylı bilginin www.urbanform.cn sitesinden ulaşılabileceği vurgulandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.