EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Akpınar: "GAÜ Sri Lanka Kampüsü fiilen hayata geçiyor"

Akpınar: "GAÜ Sri Lanka Kampüsü fiilen hayata geçiyor"

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 30 yılı aşan Akademik hayatında dünyanın 4 bir tarafında bulunan kampüslerinde yeni mezunlar vermeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 22/11/15 15:55
okuma süresi: 4 dak.
Akpınar: "GAÜ Sri Lanka Kampüsü fiilen hayata geçiyor"
A- A A+

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve beraberindeki heyet, GAÜ Sri Lanka Jenerik Kampüsünde düzenlenen Mezuniyet törenine katıdı. Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da bulunan Metropolitan Üniversitesi dahilindeki GAÜ Sri Lanka Jenerik kampüsünde düzenlenen mezuniyet törenine, aralarında TC Sri Lanka Büyük Elçisi Tunca Özçuhada'nın da bulunduğu, Sri Lanka üst düzey Devlet Yetkilileri, Bakanlar ve Büyük Elçiler katılım gösterdi.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Akpınar," GAÜ Sri-Lanka Kampüsümüzün Fiilen Açılması için Yüksek Öğretim Kurumundan Onaylarımızı Aldık"

"Bugün Sri-Lanka'da Devlet Protokolunun en üst düzeyde katılım gösterdiği, Bakanların, Büyükelçilerin katılımının yanında, TC Büyükelçimiz Sayın Tunca Özçuhada'nın da bizleri onurlandırması, 4 saatlik tören sırasında GAÜ ve Mezunlarımızı yalnız bırakmaması ve tüm destekleriyle yanımızda olması Şahsım ve tüm GAÜ Küresel Ailemizi mutlu etmiştir. GAÜ olarak Ülkemizi temsil edebilmenin inanılmaz mutluluğunu yaşadık. Sri-Lanka ve Başkent Colombo da muhteşem bir tören yaşandı. Mezunlarımız diplomalarını aldılar. Kültürler ve Etkileşimin tüm güzel yönleri oradaydı. Mezunlarımızla ve kendimizle bir kez daha gurur duydum. GAÜ Sri-Lanka Kampüsümüzün fiilen açılması için ise, Yüksek Öğretim Kurumundan onaylarımızı aldık" dedi.

Konuyla ilgili GAÜ'den yapılan açıklamada,Sri Lanka'nın Kolombo kentinde bulunan Metropolitan College ile 2009 yılında imzalanan anlaşma itibari ile ilk kayıtlarını 2009 yılında alan GAÜ Sri Lanka Jenerik kampüsü'nün her yıl onlarca öğrenciyi mezun ettiği bildirildi. GAÜ Sri Lanka kampüsü bünyesinde İşletme Yönetimi ve Psikoloji bölümünün olduğu belirtilen açıklamada, dünyanın 4 bir tarafında KKTC'nin adını taşımasının yanında global eğitimi gerçek anlamda sergiledeği vurgulandı.

GAÜ'nün 30 yılı aşkın bilimsel bilgi birikimi ile sınırlarını Kıbrıs'ın dışına taşıyarak dünya ile bütünleşmiş küresel eğitimin merkezi olduğunu ifade edilen açıklamada, Güney Asya'nın önemli bir liman ülkesi olan Sri Lanka'nın, Girne Amerikan Üniversitesi Sri Lanka jenerik kampüsü akademik programlarının küresel rekabet ve iş dünyasına kazandırmasının KKTC ile yükseköğretim sistemi için büyük öneme sahip olduğu vurguladı.

GAÜ Yurtdışı Kampüsleri İzolasyonları Delerek KKTC Tanıtımına Katkı Sağlıyor

Ayrıca, GAÜ'nün Türkiye, İngiltere, ABD ,Hong Kong ve Moldova'da bulunan Uluslararası yurtdışı kampüslerine ek olarak izinlerinin ve onayının alınarak açılış çalışmalarının başlatıldığı Sri Lanka kampüsü ile ambargoları ve izalasyonları delerek ülke tanıtımına önemli katkılar sağladığı ve Kıbrıs Türk toplumunun dünyadaki sesi olduğunun altı çizildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.