EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ Gastronomi'de de öncü

GAÜ Gastronomi'de de öncü

Girne Amerikan Üniversitesi (GAU) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi Ali Özçil öğrencileriyle birlikte verdiği röportajda GAU Gastronomi mutfağında uygulanan derslerle ilgili açıklamalar yaptı , "Öğrencilerimiz o kadar başarılı ki, biz staj programlarına yönlendirmeden otel yetkilileri üniversitemizi arayarak öğrencilerimizin kendi otellerine gitmeleri yönünde talepte bulunuyorlar" dedi.

Yayın Tarihi: 23/11/15 12:19
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ Gastronomi'de de öncü
A- A A+

Teori ile pratiğin birleşimi

Girne Amerikan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün dünyaca tanınmış "Duayen Chef" ödüllü öğretim üyesi Ali Özçil, mutfakta teori ile pratiğin birleştiğini belirterek "Öğrencilerimizle birlikte dünya mutfaklarından örnekler , Türk mutfağı , Tatlılar ve bunun yanında bu bölümde okuyan öğrencilerin mezun olduğunda mutlaka bilmesi gereken detay ve ayrıntıları işleyerek onların bir çok noktada bilgi sahibi olabilmeleri adına teori ve pratiği birleştiriyoruz" dedi.

Altyapı olanakları çok güçlü

Üniversitenin alt yapı olanaklarının düzgün olması, her alan için uygun pratik ve uygulama alanları yaratmasının çok önemli olduğuna değinen Özçil, Gastronomi öğrencileri için mutfağı bire bir yaşamalarının önemine işaret ederek "Öğrenciler burada bir mutfakta neler yapılacağına dair pek çok detayı yaşayarak öğreniyor ve bu ortam hakkında her ders yeni bilgiler alıyorlar, kendileri yemeklerini hazırlıyorlar ve tadına bakıyorlar" dedi.

Kıbrıs mutfağından seçmeler

GAU Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gastronomi bölümü ikinci sınıf öğrenciler ile birlikte Kıbrıs mutfağından " mücendra pilavı", dünya mutfağından "Mantar Soslu Kuzu Sırtı", "Kuşkonmaz" ile Türk mutfağından örnek olarak "Zeytinyağlı Enginar", tatlı olarak da "Beyaz Çikolata Şelalesi" ile günün menüsünü hazırladıklarını vurguladı.

Öğrencilerimize yoğun talep var

Geçtiğimiz yıl öğrencilerin Kıbrıs'ta bulunan otellerde staj yapma imkanı bulduğunu da belirten Özçil, "Öğrencilerimiz o kadar başarılı ki, biz staj programlarına yönlendirmeden otel yetkilileri üniversitemizi arayarak öğrencilerimizin kendi otellerine gitmeleri yönünde talepte bulunuyorlar. Bu beni ve GAU yetkililerini onore eden bir durum, çünkü mutfaktaki başarı kadar , mutfaktaki disiplini de öğrencilerimize en iyi şekilde aktarmış olduğumuzun kanıtı. Hafta sonu da öğrencilerimizin çoğunluğu yarı zamanlı olarak bu tesislerde çalışıyor ve kendi kariyer gelişimlerine destek oluyorlar" dedi. Uygulamalı eğitimin gereği olarak öğrencilerin mutfağı yaşayarak öğrendiğini anlatan Özçil,, "Bizim diğerlerinden farklı olmamız, dünü kabul edip yarına daha güvenle bakmamız, her şeyden önce mutfakta olmazsa olmazların başında bulunan saygı ve sevgi ortamını burada öğrencilerimiz ile paylaşmamızdır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.