EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ'de TC Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek konferans verdi

LAÜ'de TC Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek konferans verdi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Öğrenci Gelişim Platformu Kulübü tarafından, "Kamuda Sağlık Personeli İstihdamı" konulu konferans düzenlendi.

Yayın Tarihi: 30/11/15 17:00
okuma süresi: 3 dak.
LAÜ'de TC Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek konferans verdi
A- A A+

LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Koferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, TC Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek ile Sağlık-Sen Genel Sekreteri Fatih Seyran konuşmacı olarak katıldı.

Örnek: İş bulma olanakları açısından avantajlı

Sağlık alanında mezun olan öğrencilerin, diğer meslek gruplarına göre, iş bulma güvencesi açısından daha avantajlı olduğunu belirten Örnek, sağlıkta hizmet verecek olan çalışanların kamu sektörü, özel sektör, akademik kariyer ve kendi imkanlarıyla iş sahibi olabileceğini ifade etti. Örnek, TC Sağlık Bakanlığı ile Sağlık-Sen arasında 2023 yılına kadar kamuda sağlık sektöründe çalışacak olan personel istihdamının belirlendiğini ve bu çerçevede alınacak olan personelin özlük hakları ile çalışma koşullarının güvence altına alındığını vurguladı. Sağlık alanında bu yıl 12.000 sağlık çalışanının istihdam edildiğini belirten Örnek, hemşire, ebe, hekim, ilk ve acil yardım personelinin ağırlıklı olarak istihtam edildiğinin altını çizdi.

Seyran: İş hayatında dürüst ve sorumluluk sahibi olmak gerekir

Öğrencilere tavsiyelerde bulunarak sözlerine başlayan Seyran, yapılan işin her zaman sorumluluk bilinci ile yapılması gerekliliğine dikkat çekti. Özellikle sağlık alanında çalışanların buna çok dikkat etmesi ve şeffaflıkla yaklaşması gerektiğine vurgu yapan Seyran öğrencilere sağlık sektöründe başarılı olmanın yollarını örnekler vererek açıkladı. Ayrıca, sağlık sektörün her geçen gün önem kazandığını ve donanımlı mezunların sektöre istihdam edildiğini belirten Seyran, LAÜ'nün de sağlık alanına yetiştirmiş olduğu öğrencileri ile sektöre katkı sağlayacağına inanç belirtti.

Konferans soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Konferansın sonunda LAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhi Selçuk Tabak ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Çetin Yiğit tarafından katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.