EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ öğrencilerinden anlamlı projeler

LAÜ öğrencilerinden anlamlı projeler

Yeşilyurt Köy Kadın Kursu Binası'nın fiziksel bakım ve onarımı yapıldı.

Yayın Tarihi: 01/12/15 15:30
okuma süresi: 3 dak.
LAÜ öğrencilerinden anlamlı projeler
A- A A+

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık son sınıf öğrencileri tarafından, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, "Okulum Şahane" sosyal sorumluluk proje serisinin ikincisi gerçekleştirildi. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuba Gökmenoğlu öncülüğünde yürütülen projede, Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi'nin fiziksel iyileştirme çalışmasını tamamlayan öğrenciler bu kez de Yeşilyurt Köy Kadın Kursu Binası'nın fiziksel bakım ve onarımını tamamladılar.

Proje kapsamında öğrenciler tarafından fiziksel bakım ve onarım çalışmaları tamamlanan kurs binasının açılış törenine, LAÜ Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Akın Cellatoğlu, Yrd. Doç. Dr. Tuba Gökmenoğlu Yeşilyurt İlkokulu Müdürü Zekiye Yoncacı, bölge halkı ve öğrenciler katıldı.

Gökmenoğlu: Çalışmalar disiplinli ve titizlikle yapıldı

Yapılan projede kurs binasının bakım ve onarım aşamalarından söz eden Gökmenoğlu, öğrenciler tarafından kurs binasının iç ve dış onarımlarının yapıldığını ardından da binanın tamamen boyandığını söyledi. Gökmenoğlu, kurs binasının içerisinde bulunan kütüphanenin de titiz bir şekilde onarım ve dizaynının yapıldığını ve bahçeye zeytin ağaçlarının dikildiğini belirtti. Bu tür projelerin bölge halkına desteğinin yanı sıra öğretmen adaylarının da öğretmenlik mesleği açısından önemli yararlarının olduğunu vurgulayan Gökmenoğlu, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında öğrencilerimizin eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme ve problem çözme gibi üst düzey düşünme becerilerinin geliştiğini; etkili iletişim, proje yürütme, liderlik ve grupla çalışma konusunda önemli tecrübeler edindiklerini belirtti.

Bu tür projelerle akademik ve sosyal bir çok becerinin geliştiğini söyleyen ders sorumlusu Gökmenoğlu "yetiştirdiğimiz öğretmen adaylarının öğretmen olarak atandıkları bölgelerde fark yaratan öğretmenler olacaklarına ve dikkat çekecek önemli işlere ve projelere imza atacaklarına inanıyoruz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.