EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ İşletme Ve Ekonomi Fakültesi başarılı yükselişini Sürdürüyor

DAÜ İşletme Ve Ekonomi Fakültesi başarılı yükselişini Sürdürüyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), küresel düzeyde yüksek lisans programlarını değerlendiren derecelendirme kuruluşu Eduniversal Best Masters tarafından yapılan sıralamaya göre başarılı yükselişini sürdürmeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 01/02/16 16:00
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ İşletme Ve Ekonomi Fakültesi başarılı yükselişini Sürdürüyor
A- A A+

1000'i aşan yüksek lisans programı arasında DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Pazarlama yüksek lisans programı Ortadoğu ve Asya bölgelerinde yapılan sıralama sonuçlarına göre 5. sırada, Türkiye'de ise 3. sırada yer alma başarısını gösterdi. Bankacılık ve Finans yüksek lisans programı ise Ortadoğu ve Asya bölgelerinde 9. sırada Türkiye'de ise 5. sırada yer aldı.

Ayrıca, Ortadoğu ve Asya bölgelerinde yapılan sıralamaya göre İşletme ve Ekonomi Fakültesi, İşletme Yönetimi yüksek lisans programı (MBA) 15. sırada, Türkiye sıralamasına göre ise 6. sırada yer alıyor. DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Besim yaptığı açıklamada değerlendirilmenin müfredat, mezunların iş bulma oranları, öğretim üyesi kadrosu, üniversite imkânları, öğrenci sayısı, profili ve program içerikleri esas alınarak gerçekleştirildiğini dile getirerek, değerlendirmenin ayrıca Eduniversal tarafından dekanlara yapılan anket çalışması sonuçlarına göre gerçekleştirildiğini vurguladı.

Prof. Dr. Besim, yaptığı açıklamada yüksek lisans programlarında araştırmaya ve bilimsel çalışmalara büyük önem verdiklerini belirterek, bunun sonucunda da öğrencilerinin öğretim üyeleri ile birlikte artan miktarda yayın yapmaya başladıklarını belirtti. Prof. Dr. Besim, bütün bunların sonucunda da dünya sıralamalarında önemli yerlerde sıralamaya girme başarısı gösterildiğini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.