EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ'nün yeni uçakları DA20'ler uçuşa hazır

GAÜ'nün yeni uçakları DA20'ler uçuşa hazır

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Havacılık Yüksek Okulu, bünyesinde bulunan 2 adet DA 20, 2 adet DA40, 1 adet DA42 ve CESSNA 172 RG eğitim uçaklarından DA 20'ler ilk uçuşları için hazır.

Yayın Tarihi: 06/02/16 12:48
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ'nün yeni uçakları DA20'ler uçuşa hazır
A- A A+

GAÜ Havacılık Yüksekokulu bünyesinde bulunan Pilotaj Bölümü, GAÜ'nün 2005 yılında Sivil Havacılık İşletmeciliği programı ile havacılık eğitimine başlarken, YÖK onayının yanı sıra, Kıbrıs'ta Uluslararası Standartlarda Uçuş Eğitim Organizasyonu Yetki Belgesine sahip tek kurum olarak ilk öğrencileri ile teorik eğitimleri ile PPL lisanlarını almaya hak kazanan öğrencileri ile birlikte Nisan 2016'da yeni gelen eğitim uçakları DA 20'ler ile uçmaya başlıyor.

Ayrıca, 2015-2016 Akademik yılı bahar dönemi ile birlikte PPL lisanslarını alan öğrencilerin ATPL eğitimlerine başlayacağı belirtilirlerken, ATPL eğitimi ile birlikte öğrencilerin Nisan 2016'da GAÜ bünyesinde bulunan Uluslararası Havacılık Akademisi'nde (UHA) ilk uçuşlarına başlayacağı ifade edildi. 2.grup öğrencilerin ise PPL eğitimlerine bahar dönemi ile birlikte başlayacağı ve Haziran 2016'da ise ilk grubun Ankara Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilecek olan sınavın ardından tekli PIC uçuşlarını KKTC'de gerçekleştirecekleri belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ Pilotlarından Mehmet Muhtaroğulları, uçuşlar ile birlikte Ercan Havalimanı'nda PART-F ve JAR-145 bakım yetkilerinin alınması ve yakında yapımına başlanacak olan Hangar ile ilk sivil uçak bakım yetkisinin GAÜ'de olacağını vurguladı.

Muhtaroğulları ayrıca, GAÜ'nün havacılık alanında bundan sonraki hedefinin Hava Taksi projesi olduğunu belirterek, projenin başlaması için adımların atıldığını ifade etti. Hava Taksi'nin yanı sıra Hava sporları konusunda da çalışmaların tamamlandığını belirten Muhtaroğulları, paraşüt, microlight ve model uçak eğitimlerinin de çok yakında başlayacağını vurguladı.

Muhtaroğulları, Havacılık ile ilgili tüm detayları deneyimli akademik kadro ile birlikte gerçekleştirdiklerini ve pilotaj eğitimde bir dünya markası olma yönünde ilerlediklerini vurguladı. Bu bağlamda öğrencilerin aldığı teorik ve pratik eğitimlerin de buna bağlı olarak gerçekleştiğinin altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.