EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Doğu Akdeniz Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Güz Dönemi Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Güz Dönemi Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi

Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı'nda düzenlenen mezuniyet töreninde 1300'e yakın öğrenci mezun olmanın haklı gururunu yaşadı.

Yayın Tarihi: 09/02/16 16:51
okuma süresi: 3 dak.
Doğu Akdeniz Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Güz Dönemi Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi
A- A A+

Doğu Akdeniz Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Güz Dönemi Mezuniyet Töreni bugün yapılarak, önlisans ve lisans, yüksek lisanas ve doktora öğrencileri olmak üzere yaklaşık 1300 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı.

Tören; Uluslararası koro eşliğinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 2015-2016 Güz Dönemi Mezunları adına Türkçe ve İngilizce gerçekleştirilen öğrenci konuşmaları ile başladı.

Mezunlar adına duygularını dile getiren Mimarlık Fakültesi ve İç Mimarlık Türkçe Programı Birincisi Berkay Ergür ve Turizm Otelcilik ve Yüksek Okulu ile Turizm Otel İşletmeciliği Programı Birincisi Akjamad Nizamedinova, bugün çok mutlu ve bir o kadar da heyecanlı olduklarını belirterek, Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde aldıkları eğitimle hayata farklı bir bakış açısıyla bakabilmeyi kazandıklarını söyleyip, bunu ileriki yaşamlarına taşıyacaklarını da sözlerine eklediler.

Kuzey Kıbrıs Mezunlar Vakfı Genel Koordinatörü ayrıca DAÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği 2003 yılı mezunu Müjdat Çarhoğlu da konuşmasında, kendilerinin Kıbrıs'taki üniversitelerden mezun buranın birer parçası olduklarını kaydederek, Ankara'da merkezi bulunan vakıfta herkesle buluşmayı arzu ettiklerini söyledi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr Necdet Osam da törende yaptığı konuşmada,mezuniyet törenlerinin dünya değerlerinin anlaşılmasına olanak sağladığını belirterek,bugünün haklı gururunu yaşadıklarını vurguladı.

Osam DAÜ ailesi olarak dünyada yaşanan savaş ve ölümlere kayıtsız kalamadıklarını, her türlü insani değerlere saygı gösterip sahip çıkmayı bilerek hareket ettiklerini söyleyerek,bu değerlerin üniversitenin gerçek vizyonunu ortaya koyduğunu ifade etti.

DAÜ' nin Kıbrıs Türkü'nün uluslararası başarısı olarak dünyada yerini aldığının altını çizen Osam, hayata koyduğu bilimsel programlarla öğrencileri bilgi ve donanımla kuşattıklarını belirtti.

Konuşmasında öğrencilere hitaben Necdet Osam, onların daima Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni hatırlamalarını istedi ve bunun en önemli vefa örneği olduğuna vurgu yaptı.

Mezuniyet töreni konuşmalar sonrasında fakülte, okul ve bölüm birincileri, doktora, yüksek lisanas ve önlisans mezunlarına protokol tarafından diplomalarının verilmesi, keplerin havaya atılmasıyla devam etti ve tören Türkiye'nin sevilen seslerinden İrem Derici konseriyle sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.