EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

GAÜ Gastronomi ve Denizcilik bölümlerine Lefkoşa TMK'dan büyük ilgi

GAÜ Gastronomi ve Denizcilik bölümlerine Lefkoşa TMK'dan büyük ilgi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretimde 50.yılına doğru ilerlerken, KKTC liselerinde sürdürmüş olduğu kariyer günlerine devam ediyor.

Yayın Tarihi: 21/03/16 12:25
okuma süresi: 2 dak.
GAÜ Gastronomi ve Denizcilik bölümlerine Lefkoşa TMK'dan büyük ilgi
A- A A+

GAÜ Konaklama ve Turizm Yüksekokulu Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr Hüseyin Bozdağlar, Şef Mustafa Şah ve GAÜ Eğitim Uzmanı Emrah Adaklı Lefkoşa TMK'ya gerçekleştirmiş oldukları ziyarette, Gastronomi bölümü ve Denizcilik bölümleri başta olmak üzere, kariyer planlaması hakkında öğrencilere bilgi verdiler.

Gerçekleştirilen ziyarette, GAÜ Denizcilik, Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu öğrencilerinden ve Lefkoşa TMK mezunlarından Hüseyin Can Tavzar, GAÜ Denizcilik bölümü hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Bozdağlar, Gastronomi bölümünü tercih etmek isteyen üniversite adayları için yapmış olduğu açıklamasında ise, Gastronomi bölümünün, yemekle kültürün birleştiği bir alan olduğunu söyledi. Gastronomi alanının tüm dünya yemek kültürünün birleşimi ile oluşan bir alan olduğunu belirten Bozdağlar,bunun yanında beslenme ilkeleri, hijyen, pişirme ustalıkları, pişirme teknikleri gibi konuların biraraya gelmesiyle gastronominin ortaya çıktığını bildirdi. Üniversiteler bünyesinde bulunan Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinin başarılarının altyapı ile alakalı olduğunu ifade eden Bozdağlar, GAÜ olarak bunu en üst seviyede başardıklarını ve uygulamada alanında diğer üniversitelere fark yarattıklarını vurguladı. GAÜ Gastronomi öğrencilerinin uygulama yapabileceği birçok mutfak seçeneğinin olduğunu söyleyen Bozdağlar, bunun yanında alanında uzman öğretim görevlileri ile çalışıldığı zaman, almış oldukları başarıların ortaya çıktığını vurguladı. Bozdağlar ayrıca, Gastronomi bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilere bölüm hakkında detaylı bilgi verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.