EĞİTİM
okuma süresi: 7 dak.

Dürüst: "Partim UBP'nin değerlere sahip çıkıyor olması benim gurur vesilemdir"

Dürüst: "Partim UBP’nin değerlere sahip çıkıyor olması benim gurur vesilemdir"

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, UBP Parti Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda, Başbakan Ömer Kalyoncu'ya istifasını sunmasının ardından, Bakanlık görevinde bulunduğu süre içerisindeki bazı icraatları hakkında kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Yasadışı din eğitimini ortadan kaldırdıklarını belirten Dürüst, tarikatların verdikleri bağnaz ve gerici din eğitimlerinden çocukları korumak için Devlet okullarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini 15 yaşa kadar zorunluluğu kıldıklarını anlatarak, "Verdiğimiz kararın sonuna kadar da arkasındayız, doğru bir adım olduğuna yönelik de inancımız tamdır" dedi.

Yayın Tarihi: 04/04/16 14:44
okuma süresi: 7 dak.
Dürüst: "Partim UBP’nin değerlere sahip çıkıyor olması benim gurur vesilemdir"
A- A A+
Bakan Dürüst, 3'ncü kez Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilmesinden bu yana, ülke gençliğinin daha kaliteli eğitim alabilmesi adına çalışmalar gerçekleştirmiş olduklarını belirterek, partisinin almış olduğu karar doğrultusunda, 9 aya yakın bir süredir sürdürmüş oldukları bakanlık görevinden bugün itibari ile istifa ettiklerini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, yeni hükümetin oluşumuna kadar görevinin başında olduğunu da sözlerine ekleyerek, bakanlık görevinde bulundukları süre içerisinde çok önemli ve hayati projelere imza attıklarının da altını çizdi.

"Müfredata hayatın içinden dersler ekledik"

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Bakanlık görevine geldikleri ilk günden itibaren, ülkenin kanayan yarası haline gelmiş olan madde kullanımı, trafik, çevre ve sağlıklı beslenme konularının müfredat dahiline alınması ile ilgili yoğun bir çalışma başlattıklarını belirtti.

Bakan Dürüst, uyuşturucu ve madde kullanımı ile mücadele konusunda kararlı bir tutum sergileyerek, KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Prof. Dr. Mehmet Çakıcı ve Bakanlık Talim Terbiye Dairesi uzman ekibi ile birlikte yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini, çalışmalar sonucunda da uyuşturucu ve madde kullanımından çocukların uzak tutulmasına yönelik olarak okullarda ders olarak okutulması noktasına geldiklerini söyledi.

Aynı şekilde, trafik, çevre ve sağlıklı beslenme konularının da müfredat dahiline alınarak, "müfredatımıza hayatın içinden dersler de ekleyerek, çocuklarımızın sağlıklı gelişmesine olanak verecek olan fırsatı yaratmayı amaçladık" dedi.

"Alo 104 Uyuşturucu ile mücadele hattı 14 Nisan'da devrede"

Milli eğitim Bakanı Kemal Dürüst, uyuşturucu ve madde kullanımına karşı başlatmış oldukları mücadele kapsamında, Bakanlık bünyesinde oluşturdukları "104 uyuşturucu ile mücadele hattı" 14 Nisan tarihinde devreye gireceğini, genelgelerle okullara ve üniversitelere duyurulacağını belirtti.

Yüksek Öğrenim Danışma Hattı 103

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Üniversite adası olan KKTC'de büyük eksikliği olduğunu düşündükleri, dünyanın çeşitli ülkelerinden KKTC'ye gelen misafir öğrencilere yönelik olarak danışma hattının da devreye girdiğini belirtti.

"KKTC'den mezun olan TC vatandaşı öğrencilerin denkliğini sağladık"

Milli eğitim Bakanı Kemal Dürüst, 9 aylık bakanlık görevleri sürecinde ortaya koymuş oldukları en önemli icraatlarından birisi olduğunu belirttiği, KKTC'de lise öğrenimini tamamlayan, TC vatandaşı öğrencilerin diploma denklikleri konusundaki sorunun, TC Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yapılan görüşmeler neticesinde giderildiğini belirtti.

"Yasadışı din eğitimini ortadan kaldırdık"

"Çok eleştirildiğim konulardan bir tanesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin 15 yaşa kadar okullarımızda okutulması zorunluluğunu getirmemiz olmuştur" diyen Bakan Dürüst, "verdiğimiz kararın sonuna kadar da arkasındayız, doğru bir adım olduğuna yönelik de inancımız tamdır" dedi.

"Hiçbir zaman dini bir devlet, laikliğe gölge düşürecek bir adım olarak asla değerlendirmedik. Amacımız maneviyatı gelişmiş, ahlaki ve kültürel değerlerine bağlı bireyler yetiştirilmesine katkı koymaktır" diyen Bakan Dürüst "yeraltında, kaçak din eğitimi kisvesi altında, kontrol edebilmemizin mümkün olmadığı, tarikatların verdikleri bağnaz ve gerici din eğitimlerinden çocuklarımızı korumak, onlara çağdaş dini ve ahlaki değerleri öğretebileceğimiz, Milli Eğitim Bakanlığı kontrolünde bir eğitim verebilmekti" dedi.

"800 öğrenciye sahip Hala Sultan İlahiyat Koleji'nin çağdaş ve modern eğitimin yanında, dini eğitim veren, sınavla öğrenci alan kaliteli eğitim yuvalarımızdan birisidir" diyen Bakan Dürüst, dini bilgileri daha derinlemesine almayı tercih eden öğrencilerimizin eğitim gördüğü kaliteli bir okulumuzdur" dedi.

"Yeşilırmak'tan Karpaz'a kadarki okullarımızın sıra ve masaları yenilendi"

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bir ilki gerçekleştirerek, KKTC'deki tüm okullardaki sıra ve sandalyelerin yenilendiğinin altını çizdi.

"Yeşilırmak'tan Karpaz'a varıncaya kadar, KKTC'deki tüm okullarımızın sıra, masa, sandalye ve dolapları, 4 yaştan 18 yaşa kadar tüm öğrencilerin, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ile TC Büyükelçiliği'nin katkıları ile, yaklaşık olarak 4-5 milyon TL'lik bir bütçe ile yenilendi" dedi.

"Bayraktar Ortaokulu binası yeniden inşa ediliyor"

1985 yılında yapılan ve şu anda binasının eğitime elverişli olmadığı gerekçesi ile, Bayraktar Ortaokulu öğrencilerinin Hala Sultan İlahiyat Koleji binalarında eğitimlerine devam ettiğini belirten Bakan Dürüst, "Ekonomik Protokol imzalanmamasına rağmen, TC Büyükelçiliği tarafından bütçesi onaylanarak, Bayraktar Ortaokulu, aynı yerinde yepyeni binası ile 2016 Eylül ayında eğitim ve öğretime başlayacaktır" dedi.

"Ana hedefimiz Devletine sahip çıkacak nesillerin yetişmesi için çalışıyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, UBP'li eğitim bakanı olarak, hem partisinin hem de kendisinin ana hedeflerinin devletine sahip çıkan nesillerin yetişmesi için çalıştıklarının altını çizdi.

9 aylık Bakanlık Görevi sürecinde, Bakanlık bürokratları ile gençlerin sağlıklı ve kaliteli eğitim alabilmeleri, kötü alışkanlıklardan uzak, çevresine saygılı, trafik kuralları ile birlikte, ahlaki ve toplumsal değerlerine saygılı bireyler olarak yetişmesi için çalıştıklarını dile getiren Bakan Dürüst, "Milli Eğitim yasamızın dışında bir adım asla atmadık, atmayacağız. Bundan sonraki görevlerde de aynı ilkeler ışığında topluma hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, UBP'de olmaktan, UBP'li bir Bakan olmaktan duyduğu memnuniyeti de ifade ederek, "Ulusal Birlik Partisi' bu ülkede bazı değerler sahip çıkması noktasında kararlı bir duruşa sahiptir. UBP'nin bu kararlı duruşu da benim gurur vesilemdir" dedi.

Bakan Dürüst, "9 aylık görev süresi içerisinde, benimle birlikte canla başla çalışan tüm Bakanlık personeline, her şeye rağmen öğretmen sendikalarına, eğitim vakfına ve en büyük teşekkürü de yol arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.