EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Elcil: "Gerekli tüzükleri hazırlamayan Eğitim Bakanlığı, eğitimi kaosa sürüklemiştir"

Elcil: "Gerekli tüzükleri hazırlamayan Eğitim Bakanlığı, eğitimi kaosa sürüklemiştir"

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, "Denetleme Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Yasası"nın öngördüğü Genel Kurul ve Üst Kurul oluşuncaya kadar, denetmenlerin yasadışı görev almamaları, öğretmenlerin de denetim kabul etmemeleri çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 05/04/16 12:10
okuma süresi: 3 dak.
Elcil: "Gerekli tüzükleri hazırlamayan Eğitim Bakanlığı, eğitimi kaosa sürüklemiştir"
A- A A+

Elcil yaptığı yazılı açıklamada, bu çerçevede yasayı çalıştırmadığını öne sürdüğü Eğitim Bakanlığı'nın ortaya koyduğu "keyfi" tutumu protesto ederek, "yasadışı" bir şekilde denetmenlerin kullanılmasını kabul etmediklerini vurguladı.

Elcil, okulların açıldığı günden beri gündem olan "Denetleme Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu Yasası" ile ilgili sorunların çözülmemesinin eğitim kurumlarının denetimi ve değerlendirilmesinin yapılmamasını doğurduğunu savundu.

Eğitim Bakanlığı'nın, konu ile ilgili olarak ortaya koydukları tüm çabaları geçiştirdiğini ileri süren Elcil, bakanlığın devlet ve özel okullardaki faaliyetleri kontrol etmekten çok uzak olduğunu savundu.

Elcil açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Özellikle eğitim kurumları dershaneler ve kreşlerde öğretmen niteliği olmayan kişilerin çalıştırıldığı ile ilgili çok yoğun şikayetler almaktayız. Sağlıkta ve eğitimde denetimsizlik insan hayatıyla ve toplumun geleceği ile ilgili büyük kaoslara neden olmuş ve olabilecek öneme sahiptir. Sürecin en başından beri sorunu çözmek yerine kaosa sürükleyen tutumu ile Milli Eğitim Bakanlığı Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu'nu çalışamaz hale getirmiştir.

Yasalara ve tüzüklere uygun şekilde eksik kadroları tamamlamayan, Genel Kurulu toplamayan, üst kurulu atamayan Baş denetmen belirlemeyen ve yasada özerk olması öngörülen Kurulu siyasilerin iki dudağı arasına mahkum etmeye çalışan Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız tüm görüşmeler ve uzlaşmalar; bilinçli bir şekilde sonuca götürülmemiştir."

Bakanlığın, 2015-2016 ders yılında hiçbir konuda denetleme yapmadığını ileri süren Elcil, "bakanlık yasayı da çalıştırmamakla ilgili direncini devam ettirmektedir. Yasadaki kuralları çalıştırmayıp, gerekli tüzükleri hazırlamayan Eğitim Bakanlığı, eğitimi tam bir kaosa sürüklemiştir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.