EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Birmingham Üniversitesi'nden Dr. George Kyris DAÜ'de seminer verdi

Birmingham Üniversitesi'nden Dr. George Kyris DAÜ'de seminer verdi

Dr. George Kyris Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Politikalar Merkezi'nin (DAÜ-KPM) davetlisi olarak DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde bir seminer verdi. Birmingham Üniversitesi'nde Siyasi Bilimler ve Uluslararası Çalışmalar Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak görevine devam eden Dr. Kyris, tanınmamış devletler ve çatışmalar üzerine çalışmalarıyla tanınıyor.

Yayın Tarihi: 22/04/16 12:34
okuma süresi: 2 dak.
Birmingham Üniversitesi'nden Dr. George Kyris DAÜ'de seminer verdi
A- A A+

Devlet Olma Durumu Tartışmalı Yönetimlerin Avrupalılaşması (The Europeanisation of Contested States) adlı kitabının sunumunu yaptığı seminerde, Dr. Kyris örnek olarak Kuzey Kıbrıs'ın da dâhil olduğu Filistin, Güney Osetya, Abhazya, Kosova, Transdinyester, Lugansk, Dağlık Karabağ, Batı Sahara, Somali ve Tayvan'ı ele aldı. Kyris bu gibi yönetimlerin uluslararası tanınma eksikliği, uluslararası izolasyonlar, devlet kapasitelerinin eksikliği, bölgesel kontrollerinin eksikliği, patron devletlerinin üzerlerindeki etkisi ve AB yanlıları ile karşıtları arasındaki çatışmalı durumlarının iç politikalarına etkisi gibi ortak özellikler taşıdıklarını ifade etti.

Tanınmamışlığının ve Türkiye'nin etkisinin AB'nin Kuzey Kıbrıs üzerindeki etki alanına rekabet yarattığına işaret eden Kyris; yine de kalkınma, bütünleşme ve sivil toplum gibi ılımlı güçlerin güçlendirilmesi yönünden AB'nin bir miktar etki yaratabildiğini iddia etti. Oldukça verimli bir atmosferde geçen seminer boyunca katılımcılardan gelen soruları cevaplayan Kyris, bu gibi yönetimlerin her birinin kendine mahsus şartları olduğunu vurguladı. Bundan dolayı bu gibi yönetimlerin şartlarının genellemesinin yapılmasının imkânsız olduğunu, ancak AB'nin bu gibi yönetimlerle ilişki kurma şeklinin genelleyebileceğini belirtti.

Seminer ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak isteyenlerin DAÜ Kıbrıs Politikalar Merkezi'nin cpc.emu.edu.tr adresinde bulunan internet sayfasından çok yakın bir zamanda seminerin tam videosuna ulaşmaları mümkün olacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.