EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Prof. Hasan Ali Bıçak, Kral Fahd Petrol ve Mineral Üniversitesi'ni denetleyecek

Prof. Hasan Ali Bıçak, Kral Fahd Petrol ve Mineral Üniversitesi'ni denetleyecek

Suidi Arabistan, Bahrain, Kosova, Lübnan başta olmak üzere bir çok ülkede 40'ın üzerinde kurumsal ve program bazında denetlemeler yapmış olan Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, The Times – QS Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda ilk 200 üniversite içerisinde bulunan ve Arap Ülkeleri arasında birinci sırada olan Kral Fahd Petrol ve Mineral Üniversitesi'ni denetlemek üzere davet aldı.

Yayın Tarihi: 28/04/16 13:19
okuma süresi: 3 dak.
Prof. Hasan Ali Bıçak, Kral Fahd Petrol ve Mineral Üniversitesi'ni denetleyecek
A- A A+

1 ve 5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan denetlemede, Prof. Bıçak ile Essex Üniversitesi Emiritus Dekan ve Prof. Martin Hendson ile Birleşik Krallık Kalite Güvence Ajansı Eski Direktörlerinden Prof. Peter Hadson görev yapacaklardır.

Üç kişiden oluşan dış değerlendirme uzmanlar takımı, Kral Fahd Petrol ve Mineral Üniversitesi'ni, Suidi Arabistan Ulusal Akreditasyon Kurulu kriterleri ve örnek uygulamalar çerçevesinde değerlendireceklerdir. Söz konusu 11 kriter arasında en önemlileri, Stratejik Plan (misyon ve kullanımı), Eğitim ve Öğretim (öğrenim çıktıları, öğretim üyesi yeterliliği) ve Araştırma Kapasitesi olarak belirlenmiştir.

1938 yılında Dhahran'da petrol'un bulunmasından sonra 1953 yılında kurulan Kral Fahd Petrol ve Mineral Üniversitesi'nin halen 1000 tanesi lisans üstü olmak üzere, 10,000 öğrencisi bulunmakta ve bugüne kadar da 30,000'in üzerinde mezun vermiştir. Sekiz Fakültesi ve bir de Yüksekokulu olan Üniversitenin 18 Mühendislik Programı ABET akreditasyonu alırken, 8 İşletme Programı da AACSB akreditasyonu almış bulunmaktadır.

Kral Fahd Petrol ve Mineral Üniversitesi, 2015-2016 Öğretim Yılında The Times QS – Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda 199. Sırada yer alırken, Türkiye'den Bilkent Üniversitesi 394. Sırada, ODTÜ (431-440), Boğaziçi ve Sabancı Üniversiteleri (441-450) ve Koç Üniversitesi ise (481-490) arasında yer bulmuşlardır.

Prof. Bıçak, böylesine önemli bir görev üzerlenmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bundan önce de birçok ülkede çeşitli üniversitelerin değerlendirmesinde ve hatta kalite güvence ajanslarının denetiminde görev aldığını ancak dünya sıralamasında 199. sırada yer alan bir üniversiteyi denetlemenin çok başka ve çok onurlu bir görev olduğunu söylemiştir. Prof. Bıçak sözlerine devamla bu bilgi ve birikimlerini, akreditasyonlara ve kurumsallaşmaya önem veren, kaliteli eğitim adına, yeterli öğrenci ve öğretim üyesi bulunan ve mezun vermiş olan, öğretim üyelerinin ders verme yanında araştırma yapmaya zaman bulan, altyapısı ile öne çıkan yükseköğretim kurumları ile paylaşmaktan çekinmeyeceğini söylemiştir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.