EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

KTÖS'ten Cumhurbaşkanlığı önünde YÖDAK eylemi

KTÖS'ten Cumhurbaşkanlığı önünde YÖDAK eylemi

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), bugün Cumhurbaşkanlığı önünde basın açıklaması yaparak Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş'un görevden alınması talebini yineledi.

Yayın Tarihi: 28/04/16 14:52
okuma süresi: 4 dak.
KTÖS'ten Cumhurbaşkanlığı önünde YÖDAK eylemi
A- A A+
KTÖS, YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gökçekuş'un görevden alınmasını istedi.

Cumhurbaşkanlığı önünde yapılan basın açıklamasında, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş'u görevden almamasını eleştirerek, "göreve gelmesi öncesinde haklıdan ve doğrudan yana duruş sergileyeceğini söyleyen Akıncı'nın gerçekte bunu yapmadığını" iddia etti.

Elcil, sadece Gökçekuş konusunda değil, "müzakere süreci" ve "su" gibi halkı yakından ilgilendiren konularda da Cumhurbaşkanı'nın açıklama yapmaktan ısrarla kaçındığını savundu.

AKINCI'YA "5 KONUDA TEŞEKKÜR"

Cumhurbaşkanlığı önündeki eylemde KTÖS Genel Sekreteri Elcil, belgelerle Gökçekuş'un görevden alınmasını gerektirdiğini savunduğu uygulamaları basına açıkladı ve Cumhurbaşkanı Akıncı'ya Gökçekuş'la ilgili 5 ayrı konuda "teşekkür" ettiklerini belirtti.

Gökçekuş'un eski Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı olduğuna işaret eden Elcil, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın seçildikten bir ay sonra "yüksek öğrenimle ilgili kurumların haberinin dahi olmadığı", "Yüksek Öğrenimde Kalite" konulu bir Çalıştay sonrası Gökçekuş'a plaket verdiğini hatırlattı.

"SINIF ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ KONUSUNDA TARAF OLDU"

Geçtiğimiz yaz ayları içerisinde Gökçekuş'un görevden alınmasını istediklerini, YDÜ'ye sınıf öğretmenliği bölümü açılması konusunda Gökçekuş'un taraf olduğunu ve YÖDAK üyelerini toplamadan karar ürettiğini kaydeden Elcil, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın böyle bir durumda yine Gökçekuş'u görevden almadığını söyledi.

Elcil, Yüksek İdare Mahkemesi kararıyla Gökçekuş'un taraflı ve usulsüz icraatlar yaptığının belgelendiği görüşünü ifade ederek, buna rağmen Gökçekuş'u görevden almadığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı'nı suçladı.

Şener Elcil, "YDÜ'de diploma sahtemele olayıyla ilgili belgeleri de içeren bir mektubu geçen yıl kasım ayında Cumhurbaşkanlığı'na ilettiklerini, mektubun ancak 1 Şubat 2016 tarihinde YÖDAK'a yollanıp açıklama istendiğini, fakat Gökçekuş'un bu mektuba halen daha cevap yazmadığını" öne sürdü.

SIRADA 27 BAŞVURU VAR

Ülkede 14 üniversite ve sırada açılmayı bekleyen 27 üniversite daha bulunduğunu kaydeden KTÖS Genel Sekreteri Elcil, bu kurumların ne yaptığını soran, ne de denetleyen bulunduğunu, intihal yapan akademisyenlerin davalarınınsa halen sürdüğünü ifade etti. Elcil, Gökçekuş'un da intihale teşebbüs ettiğini iddia etti ve buna örnek olarak Gökçekuş'un hazırladığı üniversitelerle ilgili raporu gösterdi.

"NEDEN GÖREVDEN ALINMIYOR?"

Elcil, "Gökçekuş sizce neden görevden alınmıyor?" sorusuna da "Bu ülkede devlet içinde devlet olmuş kurumlar var, YDÜ'ye Elektrik Kurumu bile giremiyor, ne kadar vergi verdiklerini bile meçhul… Ondan sonra da 'yaşasın KKTC' diyorlar… Demek bu düzenden memnundurlar. Sayın Akıncı da memnundur böyle devam etsinler, biz de teşekkür etmeye devam edeceğiz" şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: TAK/Haber: Raif Uzkan-Fotoğraflar: Erol Uysal

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.