EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ Gastronomi öğrencileri Kıbrıs yemeklerini öğreniyorlar

LAÜ Gastronomi öğrencileri Kıbrıs yemeklerini öğreniyorlar

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Gastronomi Bölümü birinci sınıf öğrencileri, "Mutfak Sanatları I" dersi kapsamında Kıbrıs mutfağına özgü lezzetleri öğreniyorlar. Öğrenciler, Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Zihni Türksel eşliğinde, Kıbrıs'ın kendine has lezzetlerinden biri olan "Magarina Bulli" yemeğini yaparak, servis ettiler.

Yayın Tarihi: 28/04/16 16:16
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ Gastronomi öğrencileri Kıbrıs yemeklerini öğreniyorlar
A- A A+
Farklı ülkelerden gelen öğrenciler ile LAÜ Gastronomi Bölümü'nde, uluslararası mutfak teknikleri ve terminolojilerinin dersler kapsamında teorik olarak anlatıldığını, LAÜ Gastronomi Mutfağı'nda ise, bu tekniklerin uygulamalı olarak öğrencilere gösterildiğini aktaran Türksel, Mutfak Sanatları I dersi kapsamında, öğrencilere çeşitli uygulamalar yaptırarak pişirme tekniklerini öğrettiklerini belirtti. Yemek pişirmeye ilk olarak piliç ile başladıklarını dile getiren Türksel, öğrencilerle birlikte Kıbrıs mutfağına özgü Magarina Bulli yemeğini pişirerek, öğrencilerin Kıbrıs yemek kültürüne ait ilk deneyimlerini yaşadıklarını ve öğrencilerin Kıbrıs'ın yemek kültürünü de tanımış olduklarını söyledi.

Türksel, ders kapsamında öğrencilere Gastronomi Mutfağı'nda pişirme tekniklerinden haşlama ve kuru pişirme tekniklerini göstererek, iki pişirme tekniğinin kombinasyon ile biraraya getirildiğini, bu pişirme tekniklerine en uygun Kıbrıs yemeğinin Magarina Bulli olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerin genel olarak yaptıkları ilk Kıbrıs yemeğinde başarılı olduklarını ifade eden Türksel, öğrencilerin daha başarılı olmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirterek, bu çabalarının karşılığında, kariyer hayatlarında belli bir standartı yakalayarak başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.