EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Kolej giriş sınavı 2'nci basamağı Cumartesi yapılacak

Kolej giriş sınavı 2'nci basamağı Cumartesi yapılacak

Kolej Giriş Sınavları'nın (KGS)2'nci basamağı cumartesi yapılacak. 2 binin üzerinde öğrencinin katılacağı sınavın üçüncü ve son basmağı ise 11 Haziran'da olacak.

Yayın Tarihi: 03/05/16 12:30
okuma süresi: 3 dak.
Kolej giriş sınavı 2'nci basamağı Cumartesi yapılacak
A- A A+

Sınavlara katılan öğrencilerden 495'i 2016-2017 öğretim yılı için kolejlere kayıt hakkı elde edecek.

SINAV 7 MERKEZDE YAPILACAK

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, 2015-2016 öğretim yılı, Kolej Giriş Sınavları'nın (KGS), 2'nci Basamağı (KGS-2) cumartesi günü yapılacak.

Sınav, Türk Maarif Koleji (TMK), Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Girne 19 Mayıs TMK, Gazimağusa TMK, Güzelyurt TMK, Bekirpaşa Lisesi ve Hala Sultan İlahiyat Koleji olmak üzere 7 sınav merkezinde, iki oturumda gerçekleştirilecek.

Sınavın birinci oturumu 09.00 ile 10.30, ikinci oturumun 11.00 ile 12.30 saatleri arasında yapılacak.

BAKANLIKTAN GÜVENLİK AÇIKLAMASI

Bakanlık açıklamasına göre, KGS 2'nin sınav soruları, 48 saat önce Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Baskı Merkezi'nde basılacak ve sınav tarihi ve saatine kadar, soru güvenlik odasında muhafaza edilecek.

Soru kitapçıkları sınav sorumluları tarafından sınav tarihinde, soru güvenlik odasından alınarak emniyet mensupları gözetiminde sınav merkezlerine ulaştırılacak.

2 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ

Sınava, kayıt işlemlerini tamamlamış 2 bin 70 öğrencinin katılması bekleniyor.

Sınavın tamamlanmasının ardından soru kitapçıkları ve yanıtlar Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'nın resmi web sitesi www.mebnet.net adresinden yayınlanacak.

Cevap kağıtlarının optik okuyucu işlemiyle değerlendirilmesinin ardından sınav sonuçlarının aynı gün akşam saatlerinde açıklanması öngörülüyor.

ÜÇÜNCÜ VE SON BASAMAK 11 HAZİRAN'DA

Kolej Giriş Sınavları'nın üçüncü ve son basamağı (KGS-Final) 11 Haziran Cumartesi yapılacak. Öğrencilerin Kolej Giriş Puanı "yüzde 25 KGS-1 + yüzde 25 KGS-2 + yüzde 50 KGS-Final" şeklinde hesaplanacak.

Puana göre oluşturulacak sıralama listeleriyle kolejlerin kontenjan sayılarına göre 2016-2017 öğretim yılı için kayıt hakkı elde edenler belirlenecek.

KOLEJLERE KAYIT HAKKI 495 ÖĞRENCİYE VERİLECEK

Buna göre Lefkoşa Türk Maarif Koleji'ne 130, Gazimağusa Türk Maarif Koleji'ne 80, Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji'ne 75, Güzelyurt Türk Maarif Koleji'ne 60, Bekirpaşa Lisesi Kolej Sınıfına 30 ve Hala Sultan İlahiyat Koleji'ne 120 öğrenci olmak üzere toplam 495 öğrenci 2016-2017 öğretim yılı için kolejlere kayıt hakkı elde etmiş olacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.