EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Safel: "GAÜ Denizcilik'ten mezun olmak büyük avantaj"

Safel: "GAÜ Denizcilik'ten mezun olmak büyük avantaj"

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu Müdürü Uzak Yol Kaptanı Efdal Safel yapmış olduğu açıklamasında, 6 farklı ülkeden öğretim görevlileri ile mezunların kariyerlerine büyük bir avantaj ile başladığına dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 29/05/16 19:41
okuma süresi: 4 dak.
Safel: "GAÜ Denizcilik'ten mezun olmak büyük avantaj"
A- A A+

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu hakkında bilgiler veren Efdal Safel "Girne Amerikan Üniversitesi, Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu bünyesinde 4 yıllık eğitim veren Ulaştırma ve Lojistik ile Güverte (Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği) bölümleri mevcut. Güverte bölümü dört yıllık öğrenimin sekiz yarı yılı üniversite kampüsünde, altı yarı yılı da açık deniz stajları yapılarak, öğrencilerin teorik bilgilerinin yanında, deniz deneyimi de kazanmalarını öngörmektedir" dedi.

Teorik ve pratik bir arada

Dünya standartlarında denizcilik eğitimi vermek ve öğrencilerin teorik bilgiler yanında pratik bilgileri ile de dünyanın her yerinde görev almasını sağlamalarını amaçladıklarını belirten Safel, "GAÜ Denizcilik Yüksekokulu bünyesinde farklı ülkelerden öğrenciler bulunuyor, bu da GAÜ'nün özellikle tercih edildiğinin açık bir göstergesidir" dedi

Son yıllarda GAÜ Denizicilik Fakültesine ilginin arttğına da dikkat çeken Safel, "Şu an Denizcilik Fakültesi'ne gösterilen yoğun ilgi bizi memnun etmektedir. Öğrenciler genelde tam bilinçle fakülteye gelmiyorlar, bizler Girne Amerikan Üniversitesi olarak öğrencilerimiz ile çok ilgiliyiz" dedi.

Müfredat tamamen İngilizce

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu'nun uluslararası eğitim olanakları, tamamı İngilizce uygulanan müfredatı ve 6 farklı ülkeden öğretim görevlileri ile mezunların kariyerlerine büyük bir avantaj ile başladığını dikkat çeken Safel, bunun en önemli göstergesinin GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu mezunlarının ulusal ve uluslararası şirketlerde hemen kariyerlerine başlamaları olduğunu kaydetti.

Eğitim dilinin tamamen İngilizce olmasının öğrencilerin avantajına olduğunun altını çizen Safel, "Akademisyenlerimiz ve denizcilik kökenli hocalarımız 6 farklı ülkeden olup; bilgi, beceri ve mesleki aktarımları da üst seviyede eğitim vermektedirler" dedi.

Mezunlarımız açık denizlerde

"Lojistik ve taşımacılık piyasasındaki eğitime dair söz sahibi olmamız, her geçen yıl verdiğimiz mezunlarımızın yüksek kaliteleri ile daha da arttığı ortada. Mezunlarımızın tümü şu anda Ulusal ve uluslararası şirketlerde en iyi mevkilerde görev alıyor" diyen Safel, yabancı mezunların Uluslararası piyasalarda önemli statülerde çalıştığını, Ulaştırma ve Lojistik öğrencilerinin, eğitimleri süresince yurt dışındaki Girne Amerikan Üniversitesi kampüslerinde ve bu kampüslerin bulunduğu bölgelerdeki liman ve terminallerde uygulamalı eğitim görme fırsatı yakaladığını anlattı.

GAÜ öğrencileri staj problemi yaşamıyor

Açıklamalarında Staj Programları konusuna da değinen Safel, "Öğrenciler 4 yıllık eğitimin 1 yılında staj yapmak zorundadırlar. Zaman zaman staj yeri bulma konusunda sıkıntılar yaşansa da, gemi ve şirket sahipleri ismi öne çıkan üniversitelere staj imkanı sağlıyorlar, şu ana kadar GAÜ öğrencilerinin staj sıkıntısı yaşadığına dair bir şikayet almadığımızı söyleyebilirim" dedi

Girne Amerikan Üniversitesi'nin bu yıl ilkini düzenlediği Denizcilik Kariyer Günleri konusunda da açıklamalarda bulunan Safel, "Düzenlediğimiz Kariyer günleri 4 gün sürdü, çok değerli konuşmacılar Denizcilikle ilgili deneyimlerini paylaşarak önemli konularda bilgi paylaşımında bulundular. Denizcilik öğrencileri ve konuya ilgi duyanların katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğimiz çok dikkat çekti" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.