EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Pehlivanoğlu: "Ana sorumluluğumuz eğitim seviyesini yukarı taşımak"

Pehlivanoğlu: "Ana sorumluluğumuz eğitim seviyesini yukarı taşımak"

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED okulları olarak ana sorumluluklarının eğitim seviyesini yukarı taşımak olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 23/06/16 14:38
okuma süresi: 3 dak.
Pehlivanoğlu: "Ana sorumluluğumuz eğitim seviyesini yukarı taşımak"
A- A A+
Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED okulları olarak ana sorumluluklarının eğitim seviyesini yukarı taşımak olduğunu söyledi.

Pehlivanoğlu, Kıbrıs Genç Tv'de Burhan Canbaz'ın sunduğu Gündem Özel programında soruları yanıtladı ve TED Okullarının misyonunu anlattı.

Burs imkanı vererek kurumlarında eğitim gören öğrencilerin bu yıl Yüzde 43'ünün Tıp, Yüzde 40'nın mimarlık-mühendislik ,Yüzde 3'ünün de Hukuk kazandığını açıklayan Pehlivanoğlu, şu anda 1500 olan burs imkanlarını 10 Bin hedefine taşımak istediklerini söyledi.

Türk Eğitim Derneği olarak Türkiye'nin şu anda en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olduklarını ifade eden Pehlivanoğlu, dersane sisteminin Türkiye'de eğitime verilmiş en büyük zarar olarak gördüklerini belirterek eğitim sistemi modelinin sıklıkla değiştirilmesinin de yine verilen zararlardan biri olduğuna dikkati çekti.

"Bir toplum ilkeleri olmadan yaşayamaz.Türkiye Cumhuiyetinin ilkeleri Cumhuriyet ilkeleridir. Modernleşmeye giderken dejenere olmamış çağdaş dünyaya giden bir yoldur. Cumhuriyet tarihinin kazanımları zaten dünya tarihinde modernleşmeye giden en büyük projedir" diyen Pehlivanoğlu, dünyada 10 yıl önce akademik zekanın tartışıldığını ama bugün sosyal zekanın daha öncelikli olduğunu ve bu duruma adapte olunması gerektiğini vurguladı.

Bugün bürokrasiden bir çok önemli mevkiiye kadar TED mezunu kişilerin olduğunu söyleyen Pehlivanoğlu, bunun sebebinin TED'in ayrıcalıklı bir kurum olması değil nitelikli insan yetiştirmesi olduğunu söyledi.

"Sivil toplum olmak demek devlete hakaret etmek hakkını vermez" diyen Pehlivanoğlu, aynı fikirde olunması gerekmediğini ancak devlet ile saygı çerçevesinde hareket edilerek görüşlerin ortaya konulması gerektiğini belirtti.

Eğitimin dünyada önemli bir ticari unsur haline geldiğine vurgu yapan Pehlivanoğlu şöyle devam etti:

"Ancak bizim gibi ülkelerde bunun dengesinin çok iyi sağlanması gerekir.Özel okulun boş olmasının nedeni müşteri olmaması değil. Bunun sebebi kaliteli eğitim olmaması.Maalesef bir çok kurumda işin ticarete dönmesi ve marketing stratejisi izlenmesi gerçekleşiyor.Özel okulda sistem ve denetim gerçekleşemediği için bu sorun yaşanıyor.Biz ana sorumluluk olarak eğitim seviyesini yukarı taşımak istiyoruz"

Öğretmenlere de değinen Pehlivanoğlu, atanan öğretmenlerin ne kadar yanında durulması gerekiyorsa işini yapmayan öğretmenlerin de karşısında durulması gerektiğini belirtti. Okulların fiziksel şartlarının eğitim kalitesini arttırdığının bilimsel bir kanıtını olmadığını ifade eden Pehlivanoğlu eğitimdeki ana etkenin öğretmen kalitesi olduğunu söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.