EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ 2. burs sıralama sınavı başvuruları 15 Temmuz'da sona eriyor

GAÜ 2. burs sıralama sınavı başvuruları 15 Temmuz'da sona eriyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) KKTC Liselerinden mezun tüm öğrenci adaylarına yükseköğretim hayatları boyunca kesintisiz 7 yıl özel burslar verdiği GAÜ Burs ve Sıralama Sınavının 2.'sini, yoğun talep üzerine 16 Temmuz'da gerçekleştireceğini açıkladı. Gerçekleştirilen sınav sonucunda yapılacak olan sıralama ile; 250 kişiye %100, 250 kişiye %75 ve 250 kişiye %50 burs verileceği belirtildi.

Yayın Tarihi: 25/06/16 17:13
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ 2. burs sıralama sınavı başvuruları 15 Temmuz'da sona eriyor
A- A A+

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs'te 16 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 10.00'da düzenlenecek 2'nci GAÜ 2016 Giriş ve Burs Sınavı ile öğrenci adayları kesintisiz %50, %75 ve %100 burslu eğitim hakkı kazanarak, Girne Amerikan Üniversitesi'nin Kıtalararası Kampüsleri İngiltere, Hong Kong, ABD, Moldova, İstanbul ve Sri Lanka Kampüslerinde öğrenim hakkı da kazanacak.

Son Başvuru 15 Temmuz 2016 Cuma

Konuyla ilgili GAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, 4 Haziran 2016 Cumartesi günü 1000'e yakın öğrencinin katılımı ile gerçekleşen kıtalararası giriş ve burs sınavına olan yoğun talebin ardından, GAÜ'nün kıtalararası kampüs fırsatlarından faydalanmak üzere sınava giremeyen öğrenciler için 2'nci sınav hakkının tanındığı bildirildi.

Ayrıca, 2016 Kıtalararası Burs Sınavı'nın ilk sınavda olduğu gibi, iki farklı formattan oluştuğu, birincisinin; Liselerinde Türkçe eğitim modelinde eğitim öğretim gören adayların YGS test formatındaki kitapçığı seçme hakkına sahip olduğu belirtildi. Sınav kitapçığında 40 Türkçe, 40 Sosyal Bilimler, 40 Matematik ve 40 Fen Bilimleri olmak üzere toplamda 160 soru bulunduğu bildirilen açıklamada, diğer sınav modelinin ise Kolejlerde İngilizce eğitim gören adaylara yönelik hazırlandığı vurgulandı. Adayların alanlarına göre ARTS veya SCIENCE kitapçığını seçme hakkına sahip olduğu söylenirken, ayrıca, Türkçe YGS formatlı sınav kitapçığını da seçebilecekleri ifade edildi. İngilizce sınav kitapçıklarının da 160 soru bulunduğu ve sınav süresinin 160 dakika olduğu, yanlış cevapların doğru cevapları etkilemeyeceği, sınav puanı hesaplamasında doğru saysısına göre puanlama yapılacağı dilegetirildi.

2016-2017 Akademik yılı, Güz dönemi kayıtları için programlanan burs ve yerleştirme sınavının 16 Temmuz Cumartesi günü saat 10:00'da Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüste gerçekleşeceği belirtilirken, adayların sınav günü en geç saat 09.30'da sınav merkezinde hazır bulunmaları; sınav giriş kartlarını ve kimliklerini yanlarında bulundurmaları söylendi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.