EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

DAÜ 2015 - 2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni yapıldı

DAÜ 2015 - 2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni yapıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2015-2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni yapıldı.

Yayın Tarihi: 29/06/16 09:43
okuma süresi: 6 dak.
DAÜ 2015 - 2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni yapıldı
A- A A+
SİBER: "EVRENSEL DEĞERLERİ İLKE EDİNİN VE HEP ÖN PLANDA TUTUN"

ÖZGÜRGÜN: "BU GURUR VE SEVİNÇ GELECEĞE ÇOK DAHA GÜVENLE BAKMAMIZI SAĞLIYOR"

BAYRAM: "DAÜ KKTC'NİN PARLAYAN YILDIZI VE HER ZAMAN TERCİHLERDE İLK"

OSAM : "YEREL VE EVRENSEL DEĞERE SAHİP, HERKESİ EŞİT GÖREN 54 ÜLKEDEN 2 BİN 679 MEZUN VERDİK"

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2015-2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni yapıldı.

DAÜ, lisans, ön lisan, yüksek lisans ve doktora olmak üzere 2 bin 679 mezun verdi. Mezuniyet töreninde dereceye girenlere ödülleri Meclis Başkanı Sibel Siber ile Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından verildi.

DAÜ Stadyumu'nda yer alan mezuniyet törenine, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün yanı sıra bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, yabancı misyon şefleri, konuklar ve aileler katıldı. Törende, DAÜ VYK Başkanı Mehmet Bayram, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ile öğretim görevlileri de hazır bulundu.

Müzik eşliğinde mezunların yerini almasının ardından saygı duruşu ve Uluslararası Öğrenci Korosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, 2015-2016 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezunları adına öğrencilerin yaptığı Türkçe ve İngilizce konuşmalarla devam etti.

Sembolik ağaç dikiminden sonra Rektör Prof. Dr. Osam ve protokol konuşmalarıyla devam eden tören, fakülte, okul ve bölüm birincilerine diploma ve ödüllerinin verilmesi, doktora mezunları, yüksek lisans mezunları ve lisans ile ön lisans mezunlarına diplomalarının verilmesiyle sürdü.

Mezuniyet töreni, keplerin havaya atılması, havai fişek gösterisi, ses ve ışık gösterisi, konser ve ayrılık şarkısının söylenmesiyle tamamlandı. Törende mesajlar da okundu.

Törende mezunlar adına konuşma yapan Hukuk Fakültesi birincisi Jülide Yaşar ile Bankacılık ve Finans Bölümü birincisi Batsiral Brian Matangire, üniversitede gördükleri insan haklarına saygılı, eşit, çağdaş, laik, demokratik, bilimsel eğitimi ömür boyu kullanacaklarını, her zaman araştırmaya devam edeceklerini belirtti ve sembolik zeytin ağacı dikimini gerçekleştirdi.

OSAM

Törende açılış konuşmasını DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam yaptı. Osam, mezuniyet töreninin DAÜ'nün ülkenin gurur meselesi olduğuna vurgu yaparak, bugün yerel ve evrensel değere sahip, herkesi eşit gören 54 ülkeden 2 bin 679 mezun verdiklerini söyledi.

Osam, bu görüşün dünyaya ve ülkelere katkı sağlayacağını belirterek, her mezunun bölümünde en üst seviyede eğitim aldığına işaret etti ve başarılı olacaklarına inanç belirtti.

Aileleri, gençlere verdiği destekten ötürü kutlayan Osam, çocuklarının DAÜ'den aldıkları çağdaş eğitimle başarılı olacaklarına vurgu yaptı.

Osam, DAÜ hakkında da bilgiler vererek, üniversitenin bugün 106 ülkeden yaklaşık 20 bin öğrencisiyle dünya eğitim alanındaki yerini aldığını ve söz sahibi olduğunu belirtti. Osam, bunu, DAÜ'den bugüne kadar 45 bin 473 mezunun yaşamlarını başarıyla sürdürmesine bakarak söylediğini kaydetti.

Osam, genç mezunlardan her zaman DAÜ ve KKTC'yi tanıtmasını ve yaşatmasını istedi, yeni yaşamlarında başarılar diledi.

BAYRAM

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Mehmet Bayram da, DAÜ mezuniyet törenine katılan herkesi kutlayarak, DAÜ'nün her zaman verdiği yüksek kaliteli, eşit ve duyarlı eğitimle bugüne dek 46 bine yakın mezun verdiğini kaydetti.

Bayram, DAÜ'nün KKTC'nin parlayan yıldızı ve her zaman tercihlerde ilk olduğuna işaret ederek, aileleri ve öğrencileri kutladı, mezunların yeni hayatlarında her zaman başarılı olmalarını temenni etti.

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün de, DAÜ'de bugün aileler ve öğrenciler için çok önemli bir gün olduğuna işaret ederek, DAÜ'nün 1979 yılında kurulduğunu ve bugüne kadar geçen 37 yılda ülkeye büyük katkılar sağladığına ve her geçen gün geliştiğine işaret etti.

Özgürgün, DAÜ'nün bugün farklı ülkelerden öğrenci ve öğretim görevlisine sahip olduğunu ve bu çeşitliliğin her geçen gün artmakta olduğuna dikkat çekerek aynı şekilde öğrenci sayısının da artırması temennisinde bulundu. Özgürgün, bu yolda katkı koyan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Bugün bu gururu yaşadıklarını, ülkenin ambargolar altında olmasına rağmen bu tabloyu gördüğünde ambargoların çok da önemli olmadığına inandığını belirten Özgürgün, bu yüzden bugünün çok daha değerli olduğunu çünkü bu gurur ve sevincin geleceğe çok daha güvenle bakmalarını sağladığını kaydetti.

Özgürgün, DAÜ'den her bir mezunun, KKTC'nin elçisi olduğuna da işaret ederek, bunun kendileri için büyük bir gurur olduğunu söyledi ve mezunlara hayat yolculuğunda başarılar diledi.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, mezuniyet heyecanına ortak olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, mezunlara yeni yaşamlarında başarılar diledi ve mezunlardan yaşamları boyunca evrensel değerleri ilke edinmelerini ve hep ön planda tutulmalarını istedi.

Siber, bugün dünyanın büyük teknolojik ilerlemelere rağmen evrensel değerler ve insan haklarına saygı açısından tam istenilen seviyede olmadığını, savaşların ve göçlerin sürdüğüne işaret etti, bu yüzden her zaman evrensel değerlere ve insan haklarına önem verilmesini istedi.

Siber, mezunlara hayat yollarında başarılar dileyerek, aileleri kutladı.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri ve diplomaları verildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.