EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

İstanbul'daki saldırıda ölen Sakaroğlu, mezun olduğu GAÜ'de anıldı

İstanbul'daki saldırıda ölen Sakaroğlu, GAÜ'de anıldı

İstanbul Atatürk Havalimanı'na 28 Haziran'da meydana gelen terör saldırısında şehit olan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2010 mezunu, Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu için GAÜ'de anma töreni düzenledi.

Yayın Tarihi: 30/06/16 13:55
okuma süresi: 2 dak.
İstanbul'daki saldırıda ölen Sakaroğlu, GAÜ'de anıldı
A- A A+
Karmi Haber Ajansı'nın haberine göre GAÜ 2010 Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda görevli Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu, 28 Haziran günü meydana gelen hain terör saldırısında, teröristlerin açtıkları ateşe karşılık verdiği sırada canlı bombanın kendisini patlatmasıyla şehit oldu.

Kendi canını hiçe sayarak yaptığı hamle ile can kaybının artmasını engelleyen Sakaroğlu, hain saldırı sonrası şehit olurken, ailesi, sevenleri ve GAÜ ailesini derinden üzdü.

Umut Sakaroğlu için, GAÜ Rektörlük Binası önünde düzenlenen törende konuşma yapan GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk şunları söyledi;

"Bugün gerçekten çok hüzünlüyüz. Kahraman şehidimiz Umut, insanlık için can vermiştir. Belkide yüzlerce kişiyi ölümden kurtarmıştır ve o gerçek bir kahraman şehidimizdir. Biz onunla beraber yaşamak için, GAÜ bünyesinde kurulacak olan "Terörle Mücadele ve Güvenlik Araştırma Merkezi"nin ismini Umut'la yaşatacağız. O aramızdan ayrıldı ama, GAÜ ile birlikte yaşayacaktır. Ailesine tekrardan baş sağlığı diliyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.