EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Geleceğin mucitleri GAÜ'de ödüllerini aldı

Geleceğin mucitleri GAܒde ödüllerini aldı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) tarafından "Bir Fikir Dünyayı Değiştir" sloganı ile gerçekleştirilen "4'üncü Yaratıcı Fikirler " yarışmasında zorlu bir finalin ardından en iyi projeler seçildi.

Yayın Tarihi: 01/07/16 14:08
okuma süresi: 4 dak.
Geleceğin mucitleri GAܒde ödüllerini aldı
A- A A+
Karmi Haber Ajansı'nın haberine göre GAÜ 4. Yaratıcı Fikirler Yarışması'nın açılış konuşmasını Komite Başkanı ve GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Ağdelen gerçekleştirdi.

Ağdelen konuşmasında, GAÜ'nün KKTC'nin ilk üniversitesi olduğunu ve bir çok ilklere imza atan bir üniversite olduğunu belirterek, hızla büyüme sürecine devam eden, Türkiye ve KKTC'de başka hiçbir üniversitenin sahip olmadığı küresel boyutta uluslararası bir konumda dünya üniversitesi olduğunu söyledi.

Ağdelen, süreçdahilinde, her yıl dünyanın farklı yerlerinde kampüsleşme hareketlerine devam ettiklerini ifade ederek, GAÜ'nün bir dünya üniversitesi olduğunu vurguladı. Ağdelen ayrıca, Yaratıcı Fikirler yarışmasının bu yıl 4.'sünü gerçekleştirdikleirni bildirerek, bu yıl katılımın rekor sayıdfa olduğunu ve toplam katılım sayısının 100'ün üzerinde olduğunu söyledi.

GAÜ'nün bu yarışmasına gösterilen bu ilgiden dolayı tüm başvuranlara teşekkürlerini ileten Ağdelen, tüm finalistlere başarılar diledi.

GAÜ 4'üncü Yaratıcı Fikirler yarışmasının jürisinde, GAÜ Rektörü Kutsal Öztürk, GAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Sualp Davut, Yega Başkanı Berkan Toker, Sanayii Odası Başkanı Ali Çıralı, Kıbrıs Türk Ticaret Odası As Başkanı Yüksel Akay, Tabipler Birliği Başkanı Dr. Filiz Besim, Yaratıcı Fikirler Komite Üyesi ve GAÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ali Zeki yer alırken, komite üyeleri arasında ise GAÜ Akademik kadrosundan, Doç.Dr. Hossein Sadri, Doç.Dr.Tülin Bodamyalı, Doç.Dr. Mira Akdoğan, Prof.Dr. Ali Zeki ve Doç.Dr.Burcu Toker'in bulunduğu yarışmaya 100'ün üzerinde başvuru gerçekleşirken, GAÜ Küresel Bilim Ailesinden oluşan heyetin ön elemesi ile seçilen 5 katılımcı arasında yapılan proje sunumları sonucunda dereceye girenler açıklandı.

Jürinin değerlendirmede zorlandığı projeler arasından 1'inciliği "Biberiyenin İnsan Endometriyal Adenokarsinoma Hücrelerinde Proliferyasyona Etkisi" projesi ile Bayrampaşa Bilim Merkezi'nden Gamze kosavalı ve Işılay Ayan, 2'inciliği "Nöron Dijital Bileklik" projesi ile Buca Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Gizem Sude Erdoğan kazanırken, 3'üncülüğü ise "Klasik Koşullanma" projesi ile Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinden Artun Duman kazandı. Dereceye girenlere plaketlerini ve ödüllerini sırasıyla; 1'inciye GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, 2'nciye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Ağdelen, 3'üncüye ise GAÜ Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hossein Sadri takdim etti.

GAÜ'den yapılan açıklamada, Yaratıcı Fikirler Yarışmasına Türkiye'nin her bölgesinden yanısıra Kıbrıs'ın farklı bölgelerinden de ilginin olduğu belirtilirken, sergilenen projelerin hayatı kolaylaştırmak ve verimlilik üzerine olduğu vurgulandı. Ayrıca GAÜ'nün bu ve buna benzer projelerin değerlendirilmesi konusunda hertürlü desteğe açık olduğu belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.