EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden üç yeni program

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden üç yeni program

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi kaliteden ödün vermeden hızlı ve emin adımlarla büyümeye devam ediyor. İddialı fakülteler arasındaki yerini alan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi 2016-2017 Akademik Yılı'nda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Beslenme ve Diyetetik lisans İngilizce programlarına öğrenci kabul edecek.

Yayın Tarihi: 18/08/16 13:02
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden üç yeni program
A- A A+
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi kaliteden ödün vermeden hızlı ve emin adımlarla büyümeye devam ediyor. İddialı fakülteler arasındaki yerini alan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi 2016-2017 Akademik Yılı'nda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Beslenme ve Diyetetik lisans İngilizce programlarına öğrenci kabul edecek. Lisans programlarının yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde açılan ilk doktora programı olma özelliğini de taşıyan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon doktora programı Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim hayatına başlayacak.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, yeni açılacak olan tüm programların Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylı olduğunu belirterek DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin kaliteden ödün vermeden büyümeye devam edeceğinin altını çizdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin 2010-2011 Akademik Yılı'nda KKTC'de ilk olarak açılan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Beslenme ve Diyetetik ile Hemşirelik Bölümlerine öğrenci alarak eğitim hayatına hızlı bir giriş yaptığını belirten Prof. Dr. Malkoç, 2011-2012 Akademik Yılı'nda da m KKTC'de bir ilk olan Spor Bilimleri ve Sağlık Yönetimi Bölümleri'ne öğrenci kabul ettiğini vurguladı.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin her geçen yıl geliştiğinin altını çizen Prof.. Dr. Malkoç, 2012-2013 Akademik Yılında ise bünyesinde kurduğu Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu'nu hayata geçirerek adada ilk kez açılan Anestezi ile İlk ve Acil Yardım ön lisans programlarına öğrenci kabul ettiğini bildirdi. Ayrıca, 2013-2014 Akademik Yılında Yüksekokul bünyesinde Diyaliz, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Fizyoterapi, Yaşlı Bakımı ve Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane Hizmetleri ve Radyoterapi ön lisans programlarına da öğrenci alarak Sağlık Profesyoneli ve Sağlık Teknikeri yetiştirme konusunda dev bir eğitim kurumu haline gelip alanında uzman sağlık profesyonelleri yetiştirdiğini de aktardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.