EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

'British University of Nicosia' artık 'Kıbrıs İlim Üniversitesi'

'British University of Nicosia' artık 'Kıbrıs İlim Üniversitesi'

'British University of Nicosia' bugün saat 11.00'da Ozanköy-Girne kampüsünde düzenlediği basın toplantısında adını 'Kıbrıs İlim Üniversitesi' olarak değiştirdiğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 19/08/16 16:52
okuma süresi: 4 dak.
'British University of Nicosia' artık 'Kıbrıs İlim Üniversitesi'
A- A A+

'British University of Nicosia' bugün saat 11.00'da Ozanköy-Girne kampüsünde düzenlediği basın toplantısında adını 'Kıbrıs İlim Üniversitesi' olarak değiştirdiğini bildirdi.

Basın toplantısı'na Mütevelli Heyeti Üyesi ve Akademik Danışmanı Prof.Dr. Özay Oral, Mütevelli Heyeti İcra Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ahmet Bülend Göksel, Üniversite Rektör Vekili Prof.Dr. Feray Gökdoğan, Tanıtım ve Basın Ofisi yetkilileri katılarak, marka ve isim değişikliği ile ilgili bilgi verdi.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Mütevelli Heyeti İcra Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ahmet Bülend Göksel basına yaptığı açıklamada; "Kıbrıs İlim Üniversitesi, ülkemizin sosyal ve ticari hayatının önde gelen ailelerinden ÖZOK ailesi tarafından 2013 yılında British University of Nicosia adı altında kurulmuştur. Kuruluşunu takiben, hızlı bir büyüme sürecini yaşayan Üniversitemiz kısa sürede KKTC, Türkiye ve yurtdışında tanınan ve tercih edilen bir eğitim kurumu hüviyetine kavuşmuştur" dedi.

Göksel, üniversite yönetiminin, "British University of Nicosia" adının 'Kıbrıs Cumhuriyeti'nde faaliyet gösteren bir üniversite olan "University of Nicosia" ile sıkça karıştırıldığını tespit ettiği için isim değişikliği yaptığını bildirdi.

Göksel, bir diğer nedenini; ülkemizde "Nicosia" ve "British" isimlerini birlikte veya ayrı ayrı kullanan, eğitimden ticarete birçok alanda faaliyet gösteren pek çok kurum ve kuruluş olduğunu ve bu durumun da Üniversitenin isminin diğer kurumlarla karıştırılmasına yol açtığını tespit ettikleri için değiştirdiklerini ifade etti.

Basın toplantısında, üniversitenin yeni adı Kıbrıs İlim Üniversitesi - Cyprus Scıence Unıversıty olması kararı alındı.

Mütevelli Heyeti, yeni isim konusunda karar verirken, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" özdeyişini rehber kabul ettiğini ve isim tercihini bu özdeyişin ışığında şekillendirdiğini bildirdi. Üniversite, bu karar ile, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, ilim üretiminde öncü bir üniversite olma misyonu da vurguladığını açıkladı.

Basın toplantısında konuşan Göksel sözlerine "Kıbrıs İlim Üniversitesi olarak, değişen ve anlam kazanan adımız, stratejilerimizi destekleyen programlarımız, zengin akademik kadromuz, gelişen altyapımız ve yenilenen kampüsümüzle KKTC'de eğitim sektörünün öncü kuruluşlarından birisi olma yolunda daha büyük bir çaba ve azimle gelişerek büyümekte olduğumuzu bir kez daha kamuoyuna duyururuz" diyerek basın toplantısına katılan gazete ve tv kuruluşlarına teşekkür etti.

Prof. Ahmet Bülend Göksel'in ardından Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Feray Gökdoğan, üniversitenin programları ve yeni dönemle ilgili bilgiler verdi. Mütevelli Heyeti Üyesi Akademik Danışmanı Prof. Dr. Özay Oral yaptığı açıklamada daha çok üniversitenin misyon ve vizyonuyla ilgili görüşlerine değindi. Prof. Dr. Özay Oral, öğrenci sayısından ziyade eğitimin kalitesiyle ilgilendiklerini ve bu bakış açısıyla gerek KKTC ve Türkiye'de gerekse diğer ülkelerde rahat iş bulabilen, evrensel değerlerle donanımlı, nitelikli öğrenci yetiştirmeyi hedeflediklerine dikkat çekti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.