EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ'de "Gastronomi ve Mutfak Sanatları" bölümü eğitime açıldı

UKÜ'de "Gastronomi ve Mutfak Sanatları" bölümü eğitime açıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans öğrenimi açıldı.

Yayın Tarihi: 25/08/16 19:27
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ'de "Gastronomi ve Mutfak Sanatları" bölümü eğitime açıldı
A- A A+

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans öğrenimi açıldı.

Bu yıl eğitim verilmeye başlanacak olan Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu'nda yeni açılan Gastronomi ve Mutfak Sanatlar ıprogramıyla birlikte Turizm ve Otel İşletmeciliği lisans programıda bulunuyor.

YÖK ve YÖDAK'tan onay alınarak açılan program, Türkçe dilinin yanında KKTC vatandaşları ve üçüncü ülkelerden gelecek öğrenciler için İngilizce olarak da eğitim verecek.

"ÖĞRENCİLER GASTRONOMİ UZMANI ÜNVANIYLA MEZUN OLACAK"

Gastronomi ve Mutfak Sanatları programında öğrenim görecek öğrenciler Gastronomi Uzmanı ünvanıyla mezun olacak. Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Gastronomi ve Mutfak Sanatları programıyla ilgili şunlar aktarıldı: "Gastronomi uzmanları; turizm, seyahat ve ulaştırma sektörlerinde restoran veya otel gibi yoğun olarak müşterilerin yararlandığı yeme,içme,eğlenme ve konaklamanın da birlikte yapılabildiği uygun mekanları bulunan yerlerde çalışırlar. Genellikle özel müşteri portföyüne sahip toplantı ve yemeklerin verilebildiği büyük lokanta ve restoranlarda çalışma imkanları mevcuttur. Gastronomi uzmanları ayrıca gıda ürünlerinin işlendiği ve anında müşteriye sunulabildiği yerlerde görev yaparlar. Aynı şekilde hizmetler sektörü alanında da gelişerek değişen restoran ve fast food işletmeleri de istihdam alanları olacaktır."

"ÜNLÜ ŞEFLER ÖĞRENCİLERE DENEYİMLERİNİ AKTARACAK"

Yeni açılacak olan Gastronomi ve Mutfak sanatları bölümü hakkında bilgi veren Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Orhan Uludağ, "Gastronomi öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası platformlarda rekabet edebilecek yerel ve dünya mutfaklarını tanıyan, hazırlayabilen farklı sunum tekniklerini ve pişirme tekniklerini uygulayabilen bireyler olarak yetiştirilmeleri bölümümüzün önde gelen hedefleri arasındadır. Bu hedefler doğrultusunda geleceğin en parlak meslekleri olan Gastronomi ve Mutfak sanatları programına öğrencilerimizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız." dedi.

Yeni açılan lisans programında uygulamalı derslerin önemini vurgulayan Doç. Dr. Uludağ, bu konuda oldukça büyük proje yatırımlarının bulunduğunu, toplu yemek üretimi ve uygulama mutfağının öğrencilerin pratik bilgilerini geliştirmelerine yardımcı olacağını söyledi. Uygulama derslerinin bunlarla sınırlı kalmayacağını söyleyen Uludağ, Türkiye ve KKTC'den ünlü şeflerin sürekli olarak UKÜ'ye gelerek öğrencilere deneyimlerini aktaracaklarını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.