EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

Yakın Doğu Üniversitesi'nden Ortadoğulu öğrencilere İngilizce yaz okulu kampı

Yakın Doğu Üniversitesi'nden Ortadoğulu öğrencilere İngilizce yaz okulu kampı

Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası Tanıtım Ofisi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve İngilizce Hazırlık Okulu tarafından gerçekleştirilen Uluslararası İngilizce Yaz Okulu sona erdi.

Yayın Tarihi: 27/08/16 10:00
okuma süresi: 6 dak.
Yakın Doğu Üniversitesi'nden Ortadoğulu öğrencilere İngilizce yaz okulu kampı
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası Tanıtım Ofisi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve İngilizce Hazırlık Okulu tarafından gerçekleştirilen Uluslararası İngilizce Yaz Okulu sona erdi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, İngilizce Hazırlık Bölümü yürütücülüğünde Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirilen Uluslararası İngilizce Yaz Okulu, eğlenceli ve verimli geçen bir eğitim döneminin ardından tamamlandı. Yaz Okulunun sonunda öğrencilere, düzenlenen törenle sertifikaları taktim edildi. Öğrenciler İngilizce Yaz Okulu Kampında, İngilizce öğrenmenin yanı sıra, düzenlenen etkinlikler, kültür faaliyetleri ve gezilerle Kıbrıs Türk Kültürünü tanıma şansına da sahip oldular.

TÜMER GARİP: İNGİLİZCEYİ ÖĞRENİRKEN KIBRIS'I VE KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜNÜ DE TANITIYORUZ

Yakın Doğu Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası İngilizce Yaz Okuluna ilginin her yıl giderek arttığını kaydeden Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası Ofis Direktörü Tümer Garip, son yıllarda üniversite içindeki tüm birimlerin eşgüdümüyle hayata geçirdikleri çalışmalarla Yaz Okulunun uluslararası görünürlüğünü ve bilinirliğini artırdıklarını vurguladı.

Uluslararası yaz okuluna katılanların yalnızca İngilizce öğrenmekle kalmayıp aynı zamanda Kıbrıs ve Kıbrıs Türk kültürünü de tanıma imkanı bulduklarının altını çizen Tümer Garip "Uluslararası İngilizce Yaz Okulu'nda katılımcılarımıza yüksek standartlarda ve uluslararası anlamda akredite bir İngilizce eğitiminin yanı sıra Üniversitemizin düzenlediği sosyal ve kültürel programlar çerçevesinde Kıbrıs'ı ve Kıbrıs kültürünü tanıma olanağı da sunuyoruz. Yaz Okulunu bitirenler katılımcılarımız yalnızca İngilizce öğrenmekle kalmıyor, bunun yanında burada kültürel anlamda öğrendiklerini ve geçirdikleri güzel zamanları hem ana dillerinde kendi ülkelerindeki çevrelerine hem de öğrendikleri İngilizce ile iletişime geçtikleri diğer insanlara aktarıyorlar. Bu da hem ülkemizin hem de eğitim kurumlarımızın tüm sınırları ve engelleri aşarak dünyadaki tanınırlıklarına da katkı koyuyor" dedi.

DOÇ. DR. UMUT KOLDAŞ: YAŞAM BOYU KULLANABİLECEKLERİ BİR DİLİ YAŞAMIN İÇİNDEN ÖRNEKLERLE VE YAŞANMIŞLIKLARLA ÖĞRETİYORUZ

Uluslararası Yaz Okulu kapsamında katılımcılara dünyada yaşamları boyunca kullanabilecekleri bir dili yaşayarak ve yaşam içinde kullanarak öğretme anlayışıyla eğitim verdiklerini belirten Yakın Doğu Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Doç. Dr. Umut Koldaş " Diğer kısa dönemli eğitimlerimizde olduğu gibi Uluslararası İngilizce Yaz Okulu kapsamında eşgüdümünde yer aldığımız İngilizce eğitim programında da yaşam pratiğinden beslenen ve yaşama dokunan bir anlayışı hayata geçiriyoruz. Katılımcıların yaşayarak öğrendikleri bir dili yaşamları boyunca kullanacaklarını ve bu dili ancak bu şekilde öğrendiklerinde kendilerini ifade etmekte zorlanmayacaklarını düşünüyoruz. Bu yaşamdan beslenen yaşam boyu eğitim felsefesini de tüm eğitim programlarımızda hayata geçiriyoruz. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi Uluslararası İngilizce Yaz Okulu'nda İngilizce Eğitim alan katılımcılar yaşamları boyunca kullanabilecekleri bir dili yaşayarak öğrenmekle beraber Kıbrıs'ta keyifli bir yaz geçirdiler. Bundan sonra gittikleri her yerde bu yaşanmışlıklarını öğrendikleri dille de ifade edebilme imkanına kavuştular. Bu anlamda Yaz Okulumuz hem kendi bireysel başarı ve gelişimleri hem de ülkemizin dünyadaki tanıtımı açısından çok önemli bir işlevi yerine getirdi." dedi.

DENİZ ALTAY: KEYİFLİ VE VERİMLİ BİR ULUSLARARASI YAZ OKULUNU DAHA BAŞARIYLA TAMAMLAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Yakın Doğu Hazırlık Okulu'nun uluslararası öğrenciler için 2015-2016 yaz okulu döneminde düzenlemiş olduğu beş haftalık orta düzey İngilizce kursu başarıyla tamamlandığını belirten İngilizce Hazırlık Okulu Müdür Yardımcısı Deniz Altay her zaman olduğu gibi yaz okuluna katılan uluslararası katılımcıların memnuniyetinin kendilerini de mutlu ettiğini kaydetti.

Yakın Doğu Üniversitesi'nde uzun yıllardır uluslararası standartlarda İngilizce eğitimi verdiklerinin altını çizen Deniz Altay, " Her yıl olduğu gibi bu yıl da Uluslararası Yaz Okulumuz çok başarılı ve keyifli geçti. Kurs sonunda başarılı olan öğrencilerimize uluslararası alanda kabul gören Pearson sertifikası verildi. Kurs süresince her türlü teknolojik donanıma sahip sınıflarda en güncel dil öğretim yöntemleri kullanılarak öğrencilerimize keyifli ve faydalı bir öğretim hizmeti sunuldu. Ayrıca ülkemizin tanıtımı ve öğrencilerimizin İngilizceyi etkin kullanmalarına olanak sağlamak için öğretmenlerimiz eşliğinde tarihi ve turistik yerlere gezi düzenlendi" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.