EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ yurtları yeni akademik yıla hazır

GAÜ yurtları yeni akademik yıla hazır

Girne Amerikan Üniversitesi'nin, özellikle denizaşırı ülkelerden gelen öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği ve öğrenim hayatları boyunca evleri kabul edecekleri yurtlar; 2016-2017 Akademik Yılı açılışı öncesi son hazırlıklarını tamamlayarak, eski sakinleri yanında 'yeni üniversiteli' gençleri de karşılamak için gün saymaya başladı.

Yayın Tarihi: 27/08/16 10:19
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ yurtları yeni akademik yıla hazır
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi'nin, özellikle denizaşırı ülkelerden gelen öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği ve öğrenim hayatları boyunca 'evleri' kabul edecekleri yurtlar; 2016-2017 Akademik Yılı açılışı öncesi son hazırlıklarını tamamlayarak, eski sakinleri yanında "yeni üniversiteli" gençleri de karşılamak için gün saymaya başladı.

GAÜ Merkez Girne Kampüsü'nün çevresine genel olarak yürüyüş mesafesi dahilinde konumlandırılmış veya servis bağlantısı olan tesisler, yaz okulu döneminde de hizmet verdi.

Girne Amerikan Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada; Geçmiş yıllarda olduğu gibi, GAÜ Kampüsü'nün kendine özgü "huzur veren atmosferi"nin ayrılmaz parçaları olan GAÜ Yurtları'nın yeni eğitim ve öğretim yılında da, GAÜ Öğrencilerinin kendilerini "evden uzakta, evindeymiş gibi hisset" duygularından uzakta olmayacağı içsel geleneğinin, koşulsuz devam ettirileceği yönündeki yönetimsel kararlılığı belirtildi.

Açıklamada; Elysium Court Kız Yurdu, Gordon Bennet Kız Yurdu, Bilgi Köyü Kız Yurdu ve Univer-City Kompleks Erkek Yurdu komplekslerinin, güne uygun daimi yenilenme ve misafirlerinin isteklerine uygun yeni oluşumları ile 2016-2017 Akademik Yılı'nda "öğrenci memnuniyeti" temelli hizmetlerini çeşitlendireceği de vurgulandı.

FARKLI BİR KÜLTÜRDE, OLASI "KÜLTÜR ŞOKU"NDA, YAŞAMI KOLAYLAŞTIRAN FAKTÖR OLARAK YURTLAR

GAÜ Rektörlüğü'nün yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs'a, Girne'ye özellikle bu dönem ilk kez gelecek öğrenci ve onların ailelerine yönelik olarak da; Her yıl yüz binlerce öğrencinin yüksek öğrenimlerine başka ülkelerde devam etmeyi seçtiğini, bunun Dünya'nın başka bir yerinde yaşamın nasıl olduğunu görebilmek için aynı zamanda çok güzel bir fırsat olduğunu hatırlatıldı. Gidilen ülkede yeni dostluklar kurmanın, o ülkenin kültürünü tanımanın, kişiye zengin bir deneyim kazandırdığının da yaşamsal öneminin vazgeçilmezliğine yönelik vurgu da yapıldı.

Ancak; bu kazanımlar sırasında yeni durumlar ve ortamlarla baş edebilmenin yorucu ve zorlayıcı olduğunun altı çizilen ilgili açıklamada özel olarak da; "Eve duyulan özlem, stres, korku ve akıl karışıklıkları 'kültür şoku'nun göstergeleridir. Kültür şoku, günlük yaşantının, alışılmışın dışında, yabancı bir çevrede yürütülmesinden dolayı

yaşanmaktadır. İlk başlarda, içinizden ilk uçakla eve dönme arzusu duyabilirsiniz ve bu normaldir. Yine de bekleyiniz ve sabrediniz. Bu şoku yenebilmeniz ve sağlık içerisinde öğrenim hayatına devam edebilmeniz için, Okulunuz GAÜ ve onun tüm kuruluşları, onların tüm çalışanları ile birlikte yanınızda olacaktır. Yurtlarımız da bu bütünlüğün kopmaz bir parçası olarak hizmet vereceklerdir. Biz, Bir'iz ve Bir Olmaya Devam Edeceğiz" denildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.