EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

KAÜ Diplomasi Okulu Eğitimleri tamamlandı

KAÜ Diplomasi Okulu Eğitimleri tamamlandı

Türkiye'nin ilk Uluslararası Diplomasi Okulu'nun ilk blok eğitimi tamamlandı.

Yayın Tarihi: 23/09/16 15:26
okuma süresi: 4 dak.
KAÜ Diplomasi Okulu Eğitimleri tamamlandı
A- A A+

Türkiye'nin ilk Uluslararası Diplomasi Okulu'nun ilk blok eğitimi tamamlandı.

5 gün eğitim, ziyaret, KKTC tanıtımı, gezi, Kıbrıs yemek ve kültürleriyle geçen ilk teori ağırlıklı eğitimler Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) 'de sona erdi.

19 Eylül'de başlayan Türkiye'den ve KKTC' den katılan, eğitimci ve katılımcıların bulunduğu KAÜ Diplomasi Okulu program süresince, Baro, KTTO ve Dışişleri Bakanlığı ziyaretleri sonrasında diplomasi okulu sertifikalarını aldılar.

SON EĞİTİM GÜNÜ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ZİYARET

KAÜ Diplomasi Okulu eğitimci ve katılımcıları, KKTC Dış İşleri Bakanlığı'nı ziyaret etti. Eğitimci ve katılımcıları Dışişleri Dairesi Genel Müdürü Kemal Köprülü karşıladı. Diplomasi okuluna yönelik fikir ve görüşler tartışılırken, Köprülü, konuşma akışının devamını misafirlere verdiği öğle yemeğinde sürdürdü.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Akademisi Genel Koordinatörü Deniz Kite,Gerçekleşen yemekte''KAÜ-GAÜ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleşen diplomasi okulumuzun ilk modülü tamamlandı.Eğitimlerimize katkı koyan her GAÜ ve KAÜ ailelerimize, tüm ortak kuruluşlarımıza, bizi ağırlayan Lefkoşa Ticaret odası Başkanı Sayın Fikri Toros'a, KKTC Barolar Birliği Başkanı Sayın Ünver V.Bedevi'ye , Dışişleri Dairesi Genel Müdürü Sayın Kemal Köprülü'ye ve bu programa değer vererek bizimle olan her katılımcıya ayrı ayrı teşekkür ederim dedi.
KAÜ'DE SERTİFİKA TÖRENİ

KAÜ Diplomasi Okulu Eğitim programının son gününde Dışişleri Bakanlığı ziyareti sonrasında katılımcılar Kıbrıs Amerikan Üniversitesi'nde düzenlenen sertifika törenine katılım gösterdiler.

Tören, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Saydam'ın açılış konuşması ile başladı. Saydam konuşmasında ''İlkini gerçekleştirdiğimiz bu eğitim sürecinin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yurt dışında da devam edecek olan bu programda hepinize başarılar diliyorum ''dedi.

Açılış konuşması ardından Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Akademisi Genel Koordinatörü Deniz Kite KAÜ Rektörü Prof.Dr.Serdar Saydam'a teşekkür ederek, '' İlk olmanın dayanılmaz sorumluluğu ile hem bilgi ve hem düşünce olarak gelişimimize göre daha da ağırlaşarak, değerlenerek memleketimize dönüyoruz.Darısı diğer grupların başına...Bundan sonra yapacağımız, söyleyeceğimiz, geleceği şekillendirecek her adımımız güzelliğe ve barışa vesile olsun''diyerek duygularını dile getirdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleşen diplomasi okulu sertifika takdimi Dış İşleri Dairesi Genel Müdürü Kemal Köprülü'nün kapanış konuşması ile başladı.
DIŞ İŞLERİ DAİRESİ GENEL MÜDÜRÜ KEMAL KÖPRÜLÜ '' MUTLUYUZ''

Dış İşleri Dairesi Genel Müdürü Kemal Köprülü; KAÜ ve GAÜ ailesinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu ve ilki gerçekleşen bu programdan dolayı çok mutluyuz. İlerleyen zaman zarfında gerçekleşecek olan Diplomasi Okulu Eğitim programlarına da gereken desteği vermeye hazırız. Tüm Eğitimci ve katılımcılara başarılar diliyoruz dedi.

Köprülü'nün kapanış konuşması ardından, KAÜ Rektörü Prof.Dr. Serdar Saydam, KAÜ Rektör Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Ertuğruloğlu ve KAÜ Genel Sekreteri Erhan Vechi tarafından sertifikalar katılımcılara takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.