EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

ABD ve AB mimarlık otoriteleri, GAÜ'de biraraya geliyor

ABD ve AB mimarlık otoriteleri, GAÜ'de biraraya geliyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Amerika Mimarlar Odası (AIA) Avrupa Bölümünü, bünyesinde ağırlıyor.

Yayın Tarihi: 28/09/16 17:33
okuma süresi: 4 dak.
ABD ve AB mimarlık otoriteleri, GAÜ'de biraraya geliyor
A- A A+
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Amerika Mimarlar Odası (AIA) Avrupa Bölümünü, bünyesinde ağırlıyor.

Amerika Mimarlar Odası (AIA) Avrupa Bölümü, 2016 yılı toplantısını 28 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında GAÜ ve KAÜ sponsorluğunda gerçekleşen birlikteliğin ilk gününde, GAÜ Yönetim Kurulu Üyesi ve Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Hossein Sadri, konukları karşılayarak, GAÜ hakkında detaylı bilgi verdi. Bilgilendirme ve kamppüs turunun ardından heyet, proje detaylarını masaya yatırarak, çalışmaları şekillendirmeye başladı.

Konuyla ilgili GAÜ'den yapılan açıklamada, GAÜ ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının sonunda, "Kültürlerarası İletişim" konu başlıklı Konferansın düzenleneceği, katılımcıların Amerika ve Avrupa ülkelerinden otorite sahibi 60'ın üzerinde mimar olduğu ifade edildi. Konferans ile eş zamanlı olarak uluslararası öğrenci çalıştayınında yapılacağı bildirilen açıklmada, yapılacak olan buluşmaya, 5 farklı ülkeden ve KKTC'den 20 mimarlık öğrencisinin katılacağı söylendi. Ayrıca, çalışmalar kapsamında gruplar oluşturulup, Girne Belediyesi Bandabulya ve çevresi incelenerek, 4 farklı fikir projesi hazırlanacağı belirtildi.

Yapıcıoğlu: "Amerika Mimarlar Odasını Ağırlamaktan Dolayı Onur Ve Mutluluk Duyuyoruz"

Yüksek Mimar ve Proje Koordinatörü Ali Yapıcıoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu konferans Amerikan Mimarlar Enstitüsü ( American Institute of Architects AIA ) yıl dönümü buluşmasının bir parçası. Her yıl Avrupa'dan bir şehirle ilgili 2 konferansımız oluyor. Bu yıl birincisi Barselona'ydı. İkincisi ise Girne'de GAÜ ev sahipliğinde gerçekleşecek. Bu konferanslara katılanların çoğu Amerikan Mimarlar Enstitüsü üyesi oluyor ki, bu üyeler hem Amerika'da eğitim görmüş, hem de Amerika'da iş yapmış ve Avrupa'da yaşayan üyeler olabiliyor. Her yıl yaptığımız konferanslarda üyelerimizin lisanslarını yenileyebilmeleri için konferanslara katılarak toplamda 32 puan elde etmeleri gerekiyor. Bu yıl Barselona'daki konferansımızdan 18 puan elde ettik, Girne'deki ise 19.5 puan olacak. Bu konferansın bir parçası olarak ayrıca öğrencilerle projeler yapıyoruz. Öğrenciler bu buluşma çerçevesinde Old Market Bandabulya üzerine çalışacaklar. Bu bina asırlardır şehrin kalbi olmuştur ve son onarım 2011'de yapılmıştır ve ne yazık ki bu yenileme çok başarılı değildi. Bizim yapacaklarımız basitçe fikir ve konsept çalışmaları olacak. Sonrasında bunları belediyeye sunacağız. Girne Belediye başkanı aslında bizim jüri üyelerimizden biri olacak. Konferans 28 Eylülde başlayıp 5 gün sürecek." dedi.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel sanatlar Fakültesi Akademisyeni Yrd. Doç. Dr. Balkız Yapıcıoğlu, yaptığı açıklamada "Girne Amerikan Üniversitesi'nin bu projede önemi büyük, çünkü bu projeye başladığımız zaman en önem verdiğimiz şeylerden biri de, yerel öğrencileri bu projenin içine dahil edebilmekti. Bu projede 4 akademisyen var ve bunlardan iki tanesi GAÜ'den. GAÜ olarak bu organizasyona büyük katkı sağladığımızı düşünüyorum. Bilgi ve tesis imkanlarının yanında, yeni bir stüdyo ve bu stüdyoya tam erişim destediği sağladık. Bununla birlikte GAÜ'nün eğitime verdiği önemi birkez daha görebiliyoruz." dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.