EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Rehberlik hocalarına kılavuz kitap müfredata girdi

Rehberlik hocalarına kılavuz kitap müfredata girdi

Kıbrıs İlim Üniversitesi Öğretim Üyesi ve PDR Bölüm Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Asuman Bolkan'ın da katkıda bulunduğu "Kişisel ve Sosyal Becerileri Geliştirme Kılavuzu" müfredata girdi.

Yayın Tarihi: 30/09/16 18:33
okuma süresi: 4 dak.
Rehberlik hocalarına kılavuz kitap müfredata girdi
A- A A+

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu işbirliğinde yeniden gözden geçirilen "Kişisel ve Sosyal Becerileri Geliştirme Kılavuzu" müfredata girdi.

KKTC orta eğitim gençliği arasında sigara, alkol ve madde kullanımının önlenmesine yönelik olarak hazırlanan kitap, bu yıl itibariyle 9'uncu sınıflara rehberlik saati olarak verilecek. Hedef bundan sonraki yılda ilk ve ortaöğretimde de uygulanması olacak.

TDP Lefkoşa Milletvekili, Prof. Dr Mehmet Çakıcı tarafından 2000 yılında kaleme alınan kitap, 2016 yılında Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, Kıbrıs İlim Üniversitesi PDR Bölüm Başkanı Yardımcı Doçent Dr. Asuman Bolkan, Okul Psikolojik Danışmanı Aysel Çeliktaşlılar ve Uz. Psikolog Süreyya Geylan tarafından yeniden düzenlendi.
Kitabın Eğitim müfredatına girmesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Basın toplantısı sonunda konuşmacılar, bundan sonraki adımın ilkokul ve ortaokullara yönelik çalışma yapmak olduğunu dile getirerek, en kısa zamanda bu çalışmaları da hayata geçirmeyi hedefledikleri belirttiler.

Kıbrıs İlim Üniversitesi Basın Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada "Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden PDR Bölüm Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Asuman Bolkan, adamızın önemli sorunlarından birisi olan uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırlanan "Kişisel ve Sosyal Becerileri Geliştirme Kılavuzu" çalışmasında görev almıştır. Üniversite olarak çocuklarımızı, gençlerimizi, insanımızı ve geleceğimizi korumaya yönelik tüm projelerde görev almak ve sorumluluğumuzu yerine getirmek için hiç bir özveriden kaçınmayacağımızı belirtmek isteriz. Kıbrıs İlim Üniversitesi kurulduğu yıldan beri her dönem bu konularla ilgili olarak eğitim seminerleri düzenlemekte ve konunun uzmanlarını konuk etmektedir. Gençlerin bilinçlendirilmesi, üretken ve yaratıcı olabilmeleri, hobi alanlarını ve sorumluluklarını genişleterek kötü alışkanlıklardan uzak tutulmaları başlıca görevlerimizdendir. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu'na bu projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür ediyoruz" denildi.

KİÜ Öğretim Üyesi ve PDR Bölüm Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Asuman Bolkan aynı zamanda Başbakanlığa bağlı "Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu" üyesi olarak uzun zamandır hizmet vermektedir. Yrd. Doç. Dr. Asuman Bolkan konuyla ilgili olarak "Geçtiğimiz hafta bu programın uygulanması hususunda KKTC Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı orta öğretim, meslek liseleri ve kolejlerde görev yapan PDR öğretmenlerine ekibimle birlikte 1 gün seminer düzenledik. Ayrıca uygulamalı programın işlevselliğini sağlamak için, yıllık PDR çerçeve programına oturtmak amacıyla sürekli çalışmalar yapmaktayız. Programın uygulanışıyla ilgili yıl sonu geri dönütler alarak programın daha etkin ve yararlı olabilmesi için çalışmalarımızın devamlılığını sağlamak bizim en önemli görevimiz.

"Kişisel ve Sosyal Becerileri Geliştirme Kılavuzu" öğretmenlerin uygulamasına yönelik olarak hazırlanmıştır. Bu program 14 oturumdan oluşmaktadır. Oturumların 10'u yaşam becerileri, 4'ü madde kullanımına karşı mücadelede beceri geliştirmeyi kapsamaktadır.

Bu programın en önemli özelliği; çocuklarımızın, gençlerimizin, kendilerini tanıma, 'hayır' diyebilme, karar verebilme ve problem çözme becerilerini geliştirerek güçlü ve dayanıklı bireyler olmasını sağlamaktır" diyerek, bu projeye katkı koymaktan onur duyduğunu ve bu alandaki projelerin ve çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.