EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ 'Ada Işığı' TV programında hukuk konuşuldu

DAÜ 'Ada Işığı' TV programında hukuk konuşuldu

'Ada Işığı' programında hukuk sistemi, yargının bağımsızlığı, boşanma davaları ve avukatlık mesleği ile ilgili birçok konu konuşuldu.

Yayın Tarihi: 21/10/16 17:54
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ 'Ada Işığı' TV programında hukuk konuşuldu
A- A A+

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Erkan Dağlı'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Ada Işığı" adlı programa bu hafta Avukat Salih Can Doratlı konuk oldu. Söz konusu programda hukuk sistemi, yargının bağımsızlığı, boşanma davaları ve avukatlık mesleği ile ilgili birçok konu konuşuldu.

DAÜ Hukuk Fakültesi 2003 yılı mezunu olan Avukat Salih Can Doratlı, avukatlığın küçük yaşlardan beri ona yakıştırılmış bir meslek olduğunu, ailesindeki hukukçulardan da ilham alarak bu mesleği yapmak istediğine karar verdiğini dile getirdi. 2014 yılından beri mesleğini icra eden Doratlı "Meslek hayatımın ilk 5 yılı konuyu anlayabilmek ve ne yaptığımın farkına varabilmek için çok önemli bir dönemdi" diyerek mesleğe ilk başladığında yaşadığı zorlukları anlattı.

Hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü kavramını açıklayan Doratlı, KKTC'de vatandaşların haklarını aramalarına olanak sağlayacak tüm sistemin mevcut olduğunu ancak toplumun haklarıyla ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığını vurguladı. Toplum olarak hakkımız olan konularda yeterli talepte bulunulmadığını açıkladı.

Yargı bağımsızlığından söz eden Avukat Salih Can Doratlı, hukuk devletinde yargının çok önemli olduğunu çünkü o devletin hukuk devleti olmasını garanti altına alan şeyin yargı mekanizması olduğunu belirtirken, KKTC yargısının bağımsız olduğunu söyledi. Öte yandan KKTC'de evliliklerin kısa sürede sona ermesinin sebeplerinin neler olduğunu, boşanmaların neden arttığını ve bu durumun çocukları nasıl etkilediğini açıkladı.

Programın devamında hukuk eğitimi almak isteyen gençlere araştırmayı, okumayı sevmeleri ve çok yönlü bir bilgi dağarcığına sahip olmaları gerektiğini tavsiye eden Doratlı, bu mesleği sevip sevmeyeceklerini önceden anlayabilmeleri için dava örneklerinin incelendiği kitapların veya filmlerin faydalı olacağının altını çizdi.

Ada Işığı programının söz konusu bölümü 22 Ekim 2016 Cumartesi günü, 11.00 – 11.45 saatleri arasında, Kıbrıs Genç TV kanalında yayınlanacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.