EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Milli Eğitim Bakanı Berova: "Üniversitelerdeki öğrenci sayımız 93 bin 292'ye ulaştı"

Milli Eğitim Bakanı Berova: "Üniversitelerdeki öğrenci sayımız 93 bin 292'ye ulaştı"

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, KKTC üniversitelerinde bu yıl öğrenim görecek öğrenci sayısının 93 bin 292 olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 02/11/16 13:07
okuma süresi: 3 dak.
Milli Eğitim Bakanı Berova: "Üniversitelerdeki öğrenci sayımız 93 bin 292'ye ulaştı"
A- A A+
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, KKTC üniversitelerinde bu yıl öğrenim görecek öğrenci sayısının 93 bin 292 olduğunu açıkladı.

Berova, öğrencilerin 13 bin 619'unun KKTC, 52 bin 135'nin Türkiye, 27 bin 538'inin de üçüncü ülke uyruklu olduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Berova, bakanlık olarak TÜBİTAK fonlarının KKTC üniversitelerinde de kullanılabilmesi için çalıştıklarını, yakında protokolün imzalanacağını, ayrıca YÖDAK'ın güçlendirilmesi amacıyla başlattıkları yasa tasarısı çalışmasının da tamamlanmak üzere olduğunu ve bir an önce Meclis'e sevk edileceğini vurguladı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı.

Berova burada yaptığı konuşmada, 2016-2017 akademik yıl döneminde KKTC yüksek öğreniminde toplam 93 bin 292 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Berova, ülkenin eğitim adası olma yolunda başarıyla ilerlediğini, bakanlık ve hükümet olarak da üniversitelerin eğitim kalitesinin yükseltilmesi için üzerlerine düşen görevleri yerine getirmek için çalıştıklarını vurguladı.

ÖĞRENCİ SAYISI GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 8 ARTTI

Berova, bu yıl KKTC üniversitelerinde eğitim görecek 93 bin 292 öğrencinin; 13 bin 619'unun KKTC, 52 bin 135'nini TC, 27 bin 538'inin de üçüncü ülke uyruklu olduğunu, bu rakamlara bakıldığında, öğrenci sayısında geçen yıla göre toplamda yüzde 8 artış olduğuna işaret etti.

Üniversitelerin görevinin; eğitim öğretim, araştırma ve geliştirme ve faaliyetlerini toplum adına kullanabilme olduğunu ifade eden Berova, bakanlık olarak da bu yönde üniversitelere destek vermek için çalıştıklarını, bazı girişimlerde bulunduklarını anlattı.

Berova, bu kapsamda bakanlık olarak TÜBİTAK fonlarının KKTC üniversitelerinde de kullanılabilmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını ve bunun imzalanacak bir protokolle hayata geçirileceğini kaydetti.

"EĞİTİM KALİTESİNDEN TAVİZ VERİLMEMELİ"

Üniversitelerin ülkenin gözbebeği olduğunu, bakanlık olarak da bu konuda üzerlerine düşeni yerine getirmeye hazır olduklarını ifade eden Berova, üniversitelere de seslenerek; "Eğitim kalitesinden taviz verilmemeli, aksi halde tüm ülke etkilenir. Eğitim kalitesinin yükseltilmesi için gerekli tedbirleri alacağız" dedi.

Bu çerçevede YÖDAK'ın güçlendirilmesi amacıyla yasa tasarısı çalışması yaptıklarını, sona geldiklerini, paydaşlarla yapılacak son görüşmelerin ardından bunun Meclis'e sevk edileceğini anlatan Berova, üniversitelerin ülke için çok önemli bir yere geldiğini, bu yüzden eğitim kalitesinin artarak devam etmesi için ek vermelerinin asli görevleri olduğunu vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.