EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

"Fikir Tarlası"na ODTÜ'de yoğun ilgi

"Fikir Tarlası"na ODTÜ'de yoğun ilgi

Kuzey Kıbrıs'tan tüm dünyaya yayılacak yeni fikirler, yazılımlar ve teknoloji alanında önemli projeleri ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan "Fikir Tarlası" projesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampüsü'ne taşındı.

Yayın Tarihi: 07/12/16 14:52
okuma süresi: 4 dak.
"Fikir Tarlası"na ODTÜ'de yoğun ilgi
A- A A+
Kuzey Kıbrıs'tan tüm dünyaya yayılacak yeni fikirler, yazılımlar ve teknoloji alanında önemli projeleri ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan "Fikir Tarlası" projesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kuzey Kıbrıs Kampüsü'ne taşındı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Bilişim Derneği'nin ortak projesi, üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü, proje tanıtımı çok sayıda öğrencinin katılımı ile yapıldı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı ve Bilişim Derneği Başkanı, Kıbrıs Türk Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Yılmaz öğrencileri proje hakkında bilgilendirdi, "Fikir Tarlası"nın detayları bir sunumla anlatıldı.s

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Amfi 1'de yer alan toplantı interaktif bir ortamda gerçekleşti, öğrenciler, projeye yönelik sorular yöneltti, heyecanını paylaştı.

ODTÜ öğrencileri ilgiyle izledi "Büyük hayalleri olan ancak büyük bütçeleri ya da teknoloji destekleri olmayan fikir sahipleri, bizlerle birlikte yeni bir yolculuğa çıkacak" diyen İsmet Yazıcı, "Gelin, fikirlerinizi birlikte büyütelim, diyoruz. Hatta iş ortağı olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yazıcı, "Bizler, ülke olarak büyük girişimlere dönüşecek fikirler için uygun ekosistemi yaratmak ve dünya yazılım pazarından pay almak yönünde ilk adımı attık. Eğitim, turizm ve diğer sanayi sektörlerinin yanına teknoloji ve inovasyonu bir diğer ekonomik alan olarak eklemek istiyoruz" dedi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, bilişim adası olmak ve teknoloji alanında ekonomik sektör yaratma yönünde attığı önemli adımı olan "Fikir Tarlası" projesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nde de anlattı. ODTÜ Kuzey Kıbrıs öğrencileri, projeye katılım yönünde düşüncelerini ortaya koydu. Fikir Tarlası'nın ODTÜ'deki sunumu yoğun ilgi gördü.

SON BAŞVURU TARİHİ 18 ARALIK 2016

Sunumda, Kuzey Kıbrıs Turkcell, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Bilişim Derneği'nin inovasyonu merkeze alarak, ülkedeki teknoloji geliştirme potansiyelini ortaya çıkarmayı hedeflediği anlatıldı. 100 bin TL mali destek sağlanacak projede, 18 Aralık 2016'ya kadar başvuru Kabul edilecek.

Projeye girişimci bireyler, fikri olan ama yazılım ya da geliştirme bilgisi olmayanlar, projelerini hayata geçirmek isteyen öğrenciler ve yazılım geliştirme firmalarının katılabileceği belirtilirken, başvuruların bir komite tarafından değerlendirileceği de hatırlatıldı.

"Bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki yeni fikirler, özellikle de özgünse, ekonomik olarak hemen uygulanabilecek potansiyele sahipse hemen değerlendirmeye alınacağı" belirtilen sunumda, 100 bin TL maddi desteğin yanı sıra bilgi, deneyim, altyapı paylaşımı da yapılacağına dikkat çekildi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell tarafından www.fikirtarlasi.org web sayfası üzerinden projeye başvuru yapılabileceği ve detaylara da ilgili adresten ulaşılabileceği belirtildi.

Fikir Tarlası projesi daha önce de Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde dekan ve öğretim görevlilerine ayrıca bazı sivil toplum örgütlerine anlatılmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.