EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

GAÜ'den; bilinçli aile ve mutlu çocuklar için, "Rüzgar Gülü" projesi

GAÜ'den; bilinçli aile ve mutlu çocuklar için, "Rüzgar Gülü" projesi

Girne Amerikan Üniversitesi, 2016-2017 Akademik Yılı içerisinde kullanacağı "Çocuk ve Sevgi" teması doğrultusunda; yine bir "çocuk" projesi ile sosyal bir gündem maddesi daha oluşturmayı amaçlıyor.

Yayın Tarihi: 09/12/16 14:51
okuma süresi: 4 dak.
GAÜ'den; bilinçli aile ve mutlu çocuklar için, "Rüzgar Gülü" projesi
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi, 2016-2017 Akademik Yılı içerisinde kullanacağı "Çocuk ve Sevgi" teması doğrultusunda; yine bir "çocuk" projesi ile sosyal bir gündem maddesi daha oluşturmayı amaçlıyor.

"RÜZGAR GÜLÜ" PROJESİ NEDİR?

GAÜ, anne, baba ve çocuklarına yönelik gerçekleştirilecek eğitim ve atölye çalışmaları ile, aileleri bilinçlendirerek, çocuklarının gelecekleri için, sağlam temeller oluşturmayı planlıyor. Bu yönde de planlanan; Bilinçli Aile ve Mutlu Çocuk" temalı "Rüzgar Gülü" projesi; yedi farklı konuda eğitim yine yedi farklı konuda atölye çalışmasından oluşuyor. Eğitim, 0-18 yaş aralığındaki çocuk sahibi olan ailelere yönelik düzenleniyor. 10 Aralık 2016 ila 25 Şubat 2017 tarihleri arasında, hafta sonu baz alınarak, cumartesi günlerini kapsayacak şekilde; ailelere yönelik düzenlenecek olan atölye çalışmalarını, konusunda uzman GAÜ akademisyenleri tarafından gerçekleştirecek.

Proje ile ilgili olarak konuşan; GAÜ Okulöncesi Öğretmenliği Bölümü Öğr. Gör. Aytaç Dilek, "Anne ve baba; çocuğun kişiliğinin oluşmasında temel olan özdeşleşme modelleridir. Çocukların davranışları büyük ölçüde, anne babalar ile onların etkileşimlerine bağlıdır. Anne ve babaların, insanlararası etkileşim konusunda bilgi ve beceri sahibi olması gerekir. GAÜ olarak, Girne'de yaşayan, 18 yaş altı çocukların, ebeveynlerine yönelik olarak düzenlenecek olan "Rüzgar gülü" adlı projenin ana hedefi; çocukların gelişiminde birey olarak söz sahibi olan anne-babaların bilinçlendirilmesi, topluma daha sağlıklı ve üretken bireyler yetiştirilmesidir. Aile en küçük toplum birimidir. Bu sebepten, toplumların refahı için, sağlıklı aile kurumlarına ihtiyaç vardır. Aile bireylerinin fiziksel ve ruhsal sağlıkları önem arz etmektedir. Bilinçli, farkındalığı ve duyarlığı yüksek bireyler, toplumların sosyo-ekonomik yapısını da etkileyecektir. Aile kurumunda bilinçli bireylerin yetiştirilmesi sadece, ciddi bir eğitim ile sağlanabilir. Bu nedenle, bireysel ya da birlikte; aile eğitimi kavramı, bu projenin çıkış noktasını oluşturmuştur.

Değişen dünya, gelişen teknoloji, siyasi ve ekonomik konjonktürün, medyanın doğrudan veya dolaylı etkileri karşısında, aile düzeninin korunması ve güçlendirilmesi ise projenin ana çıkış noktasıdır. Projemiz; sadece anne-babalara yönelik değildir. Çocuğun hayal gücü bulutların ötesine uçabilir, 'denizin dibinde yürüyebilir', 'bir balinayı parmağıyla kaldırabilir', 'çakıl taşlarından koskocaman bir şato inşa edebilir'. Yaratıcılık desteklenip, geliştirilebilecek bir yetidir ve yaratma süreci, bir düş yolculuğuna benzer. Bu proje, aynı zamanda çocukların içinde bulunduğu ve etkinlik atölyeleri ile keyifli zaman geçirerek, öğrenecekleri bir projedir. Süreçte; Çocukların yaratıcılıklarının ve eleştirel düşünme becerilerinin ön plana çıkarıldığı, çocuk haklarını öğrendikleri; fiziksel, sosyal, duygusal ve bilişsel kazanımlar elde edecekleri atölye çalışmaları da oluşturulacaktır" dedi.

GAÜ'den yapılan açıklama ve eklenen program bilgisinde; Etkinlik dizisinin, 10 Aralık Cumartesi Saat 10.00'da GAÜ Millenium Senato ve Kongre Merkezi'nde "Çocuklarda Beslenme Nasıl Olmalı" konulu anne-baba eğitimi ve "Sahnedeyim" çocuk atölyesi ile başlayacağı belirtildi. Etkinliğe katılmak isteyen ailelerin, 0548 847 20 25 ve 0392 650 20 00 (1610) numaralara ulaşarak veya aytacdilek@gau.edu.tr elektronik posta adresinden kayıt yaptırabileceği de belirtildi. Katılım gösteren; Anne, babalara katılım belgesi verileceği de bildirilen açıklamada, etkinliğin ücretsiz olduğu vurgulandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.