EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs İlim Üniversitesi'nde Pakistan kurtuluş günü kutlandı

Kıbrıs İlim Üniversitesi'nde Pakistan kurtuluş günü kutlandı

Kıbrıs İlim Üniversitesinde okuyan Pakistanlı öğrenciler Ülkelerinin kurtuluş gününü kutlamak için anma günü düzenledile

Yayın Tarihi: 23/03/17 16:49
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs İlim Üniversitesi'nde Pakistan kurtuluş günü kutlandı
A- A A+
Kıbrıs İlim Üniversitesinde okuyan Pakistanlı öğrenciler Ülkelerinin kurtuluş gününü kutlamak için anma günü düzenlediler.

Başta Rektör Prof.Dr.Ahmet Bülend Göksel olmak üzere çok sayıda akademisyen, personel ve diğer ülke öğrencilerinin katıldığı bu anlamlı günde Pakistanlı öğrenciler tarafından hazırlanan ve ülkelerinin tarihi ve turistik yerlerini gösteren slayt ve film gösterisi yapıldı.

Yine öğrenciler tarafından hazırlanan diğer sunumlarda Nüfus bakımından dünyanın altıncı sırasında gelen Pakistanın 1947'de İngiliz sömürgesindeki Hindistan'dan, yaşanan kanlı bir mücadele sonrası nasıl ayrıldığı ardından yine bir bölünme yaşayıp batısı bugünkü Pakistan, doğusu ise Bangladeş olan yeni yapının nasıl kurulduğu görsellerle desteklenerek anlatıldı.

Pakistanın siyasi ekonomik, kültürel ve askeri değerleri nin sunumuyla devam eden günde Pakistan'da Pencap, Sind, Kuzeybatı Sınır Eyaleti ve Belucistan olmak üzere 4 eyaletten oluştuğu, federal başkenti İslamabad' olduğu anlatıldı.

Pakistan'lı öğrenciler kendi bayrağının resminden büyük bir pasta yapıp kutlamalara devam ettiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.