EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

"Temel Eğitim Program Geliştirme Porojesi"nin son aşamasına gelindi...

"Temel Eğitim Program Geliştirme Porojesi"nin son aşamasına gelindi...

Talim ve Terbiye Dairesi, Temel Eğitim Program Geliştirme Projesi'nin Değerlendirme Aşaması ile ilgili Okul Müdürlerini bilgilendirdi.

Yayın Tarihi: 24/03/17 15:46
okuma süresi: 4 dak.
"Temel Eğitim Program Geliştirme Porojesi"nin son aşamasına gelindi...
A- A A+
KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile DAÜ işbirliğinde yürütülen Temel Eğitim Program Geliştirme Projesi (TEPGP) kapsamında hazırlanan ve bu yıl okulöncesi, birinci, dördüncü ve altıncı sınıflarda okutulmaya başlanan ders materyallerini (öğretim programı ve ders kitapları) daha etkin bir hale getirmek için gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalara yönelik olarak hazırlanan "Ders Materyallerini Değerlendirme Formu" ile ilgili ilkokul ve ortaokul okul müdürleri ile ilgili bilgilendirme ve istişare toplantıları tamamlandı.

Toplantılarda Talim ve Terbiye Daire Müdürü Havva Dağsever, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Pehlivan, okul müdürleri ve ilgili daire yetkilileri bulundu.

Talim ve Terbiye Daire Müdürü Havva Dağsever, öğrencilerin çağın ihtiyaçlarını ve 21. Yüzyıl becerilerini kazanmalarını sağlamasına yönelik öğretim programı ve ders materyallerini üretmeyi içeren Temel Eğitim Program Geliştirme Projesi'ne bakanlık olarak büyük önem verdiklerini vurguladı.

Proje kapsamında hazırlanan öğretim programları ve ders kitaplarının daha verimli ve etkin bir yapıya kavuşması için birebir uygulayıcısı olan öğretmenlerin görüş ve önerilerinin son derece önemli olduğunu yineleyen Dağsever, hazırlanan değerlendirme formlarının okul müdürleri aracılığı ile projenin uygulandığı sınıflarda görev yapan tüm öğretmenlere ulaştırılacağını belirtti.

Havva Dağsever, 2016-2017 eğitim-öğretim ders yılında okulöncesi, birinci, dördüncü ve altıncı sınıfların öğretim programları ve ders kitapları sisteme entegre olurken, 2017-2018 eğitim yılında ikinci, beşinci ve yedinci sınıfların ve 2018-2019 eğitim yılında ise üçüncü ve sekizinci sınıfların öğretim programları ve ders kitapları sisteme entegre olup projenin tamamlanacağını belirtti.

Dağsever ayrıca, 1-15 Eylül 2017 tarihleri arasında proje ile ilgili tüm öğretmenlerin katılacağı ve çok daha detaylı verilerin paylaşılacağı hizmet içi eğitimlerin ve atölye çalışmalarının yer alacağı bir çalıştayın yapılacağı bilgisini de verdi.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Pehlivan ise proje hakkında bir sunum yaparak, projenin başlangıcından günümüze kadar olan süreçte gerçekleştirilen işlemler ve proje kapsamında hazırlanan öğretim programı ve ders materyallerinin yapısı hakkında okul müdürlerine detaylı bilgiler aktardı.

Prof. Pehlivan, yaptığı sunumda hazırlanan öğretim programlarının; "okur yazarlık", "iletişim ve bilgi teknolojileri yeterliği", "girişimcilik", "problem çözme", "kişisel ve sosyal yetkinlik", "eleştirel ve yaratıcı düşünme" ve "işbirliği" temel becerileri ile "duyarlı ve etkin vatandaşlık", "ekonomik katılım" ve "trafik ve güvenlik" ara disiplinlerini içerdiğini de belirtti.

Toplantılar, proje kapsamında üretilen ders materyallerinin okullardaki kullanımına yönelik okul müdürlerinin görüş ve önerileri içeren değerlendirmeler yapılarak tamamlandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.