EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

LAÜ öğrencileri Mesut Yar ile bir araya geldi

LAÜ öğrencileri Mesut Yar ile bir araya geldi

Lefke Avrupa Üniversitesi Mayıs Söyleşileri kapsamında Ünlü Televizyoncu Mesut Yar'ı konuk etti.

Yayın Tarihi: 22/05/17 17:59
okuma süresi: 3 dak.
LAÜ öğrencileri Mesut Yar ile bir araya geldi
A- A A+

Lefke Avrupa Üniversitesi Mayıs Söyleşileri kapsamında Ünlü Televizyoncu Mesut Yar'ı konuk etti.

LAÜ Rauf Raif Denktaş Konferans Salonu'nda gerçekleşen söyleşiye,Hürriyet, Sabah, Posta gibi gazetelerde muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığı yapan, Show TV, Number One TV, HBB TV, Kanal 6, Star TV, Cine 5, ATV gibi ulusal kanallarda yapımcılık, sunuculuk ve anchormanlik görevlerinde bulunan ünlü televizyoncu Mesut Yar katıldı. Çeşitli hikâye, şiir ve röportaj kitapları yayımlanan, halen Posta Gazetesi'nde televizyon eleştirmenliği yaptığı "Televizyon Hastası" isimli bir köşesi bulunan ve Star TV'de "Mesut Yar Sunar" isimli programı sunan Yar, kendisine yöneltilen güncel konularla ilgili soruları yanıtladı.

Eğitim hayatı ile ilgili bilgiler vererek, söyleşiye başlayan Yar, meslek lisesinde motor bölümünde okurken İndiana Jones filmine gittiğini, çok etkilendiğini ve bu yüzden üniversitede Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi bölümünü seçtiğini dile getirdi. Daha sonra yüksek lisans ve doktora yaptığını belirten Yar, 1985 yılında Hürriyet Gazetesi'nde office boy olarak çalışmaya başladığını, 1992 yılında Temel fıkraları yazarak televizyon alanında çalışmaya başladığını dile getirdi.

Sunmadığı için pişmanlık duyduğu bir haberin bulunmadığını dile getiren Yar, "Haberi sunmuyor gibi yapıp aslında sunardım" diyerek, bazen haber ile ilgili görüntüleri insani bulmadığı için yayınlamadığı zamanların da olduğunu söyledi. Yar, habercilik mesleği içerisinde mesleki yeterliliklerini tamamlamayan insanların reyting için meslek büyüklerine saygısızlık ettiğini dile getirdi.

CNBC-E kanalının kurucularından olduğunu söyleyen Yar, ekranlarda aşırı demokratik görünen insanların arka yüzlerinin de olduğunu belirterek, "Kimsenin ekranda göründüğü kadar samimi olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Söyleşinin sonunda, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmedali Egemen tarafından Yar'a Kıbrıs kültürünü yansıtan hatıra plaketi takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.