EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Berova: "Yükseköğretim KKTC'nin varlığının vazgeçilmez unsuru. Hükümetin bu alana desteği sürecek"

Berova: "Yükseköğretim KKTC'nin varlığının vazgeçilmez unsuru. Hükümetin bu alana desteği sürecek"

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kalkanlı Teknoloji Vadisi'nin (KALTEV) tanıtımı ve temel atma töreni yapıldı.

Yayın Tarihi: 23/05/17 11:44
okuma süresi: 3 dak.
Berova: "Yükseköğretim KKTC'nin varlığının vazgeçilmez unsuru. Hükümetin bu alana desteği sürecek"
A- A A+
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kalkanlı Teknoloji Vadisi'nin (KALTEV) tanıtımı ve temel atma töreni yapıldı.

"ODTÜ Günü"nün de kutlandığı, konuşmaların ve müzik dinletisinin yapıldığı ilk tören, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Kültür ve Kongre Merkezi Rauf Raif Denktaş Salonu'nda oldu.

Cumhurbaşkanı Akıncı'nın yanı sıra törene Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, bazı milletvekilleri, yerel yöneticiler, bürokratlar, askeri yetkililer, TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin, Türkiye'den konuklar, akademisyenler, öğrenciler ve diğer davetliler katıldı.

Tören saygı duruşuyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ODTÜ KALTEV'in tanıtım filminin ilk gösterimi yapıldı. Ardından konuşmalara geçildi.

Törende, Cumhurbaşkanı Akıncı, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök konuştu.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr. Özdemir Berova törende yaptığı konuşmada, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu'nun kurulmasının üzerinden 12 yıl geçtiğini kaydederek, "Bu sürede inanılmaz değişim ve büyüme kaydedildi. Bunu gururla izledik. ODTÜ KALTEV'in, araştırma ve geliştirme alanında diğer üniversiteleri de etkileyeceğine ve tetikleyeceğine inancım tam" dedi.

KKTC'nin 15 üniversitesi, 93 binin üzerindeki öğrencisiyle yükseköğretim alanındaki başarısına işaret eden Berova, "Yükseköğretim KKTC'nin varlığının vazgeçilmez unsuru. Hükümetin bu alana desteği sürecek" şeklinde konuştu.

Araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yasal düzenlemelerin yanı sıra fon desteğine de ihtiyaç duyduğunu belirten Bakan Berova, TÜBİTAK Başkanı'nı KKTC'de, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile yaptığı görüşmelere işaret eden Berova, "TUBİTAK fonlarının KKTC'ye açılması konusunda prensip kararı alındı. Teknik çalışmalar sürüyor. Bu alanda Türkiye üniversitelerinin kullanabildiği tüm olanaklar KKTC'nin de kullanımına açılacak" dedi.

Berova, bu konudaki çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Konuşmaların ardından törende, öğrencilerin katıldığı KALTEV Düşün-Dene-Dönüştür Girişimcilik Programı yarışmasının kazananları açıklandı. Yarışmaya katılan 12 takımdan dereceye giren 3'üne ödülleri takdim edildi. Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları da konuklara dinleti sundu.

Daha sonra KALTEV ile birlikte ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu'nun yeni eğitim bloğunun da temeli atıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.