EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

LAÜ'de "I. Palyatif Bakım Sempozyumu" gerçekleştirildi

LAÜ'de "I. Palyatif Bakım Sempozyumu" gerçekleştirildi

LAÜ'de Palyatif Bakım bilinci oluşturmak için disiplinlerarası yaklaşımlar tartışıldı.

Yayın Tarihi: 23/05/17 17:15
okuma süresi: 4 dak.
LAÜ'de "I. Palyatif Bakım Sempozyumu" gerçekleştirildi
A- A A+
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından "I. Palyatif Bakım Multidisipliner Yaklaşım Sempozyumu" düzenlendi. LAÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen sempozyum Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhi Selçuk Tabak'ın açılış konuşması ile başladı.

Sempozyum, farklı disiplinlerin bakış açıları ve deneyimlerini paylaştıkları bir zemin yaratmak, palyatif bakıma ilişkin dünyadaki, Türkiye'deki ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki mevcut durumun, eğitim, uygulama ve hedeflerin bilimsel olarak tartışılmasını sağlamak amacı ile gerçekleştirildi.

Sempozyumda, Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde palyatif bakımın tanımlanması ve kurumsallaşması, palyatif bakım bilincinin geliştirilmesi, palyatif bakım hizmetlerinin aşamalı olarak yaygınlaştırılması, palyatif bakım alanında eğitimli ve deneyimli profesyonel ekiplerin oluşturulması, palyatif bakım ihtiyacı duyan tüm hastaların bu hizmetten yararlanması amacıyla disiplinler arası yaklaşımlar tartışıldı.

İki gün süren ve 8 oturumdan oluşam sempozyumda sözlü ve yazılı olmak üzere toplamda 36 bildiri sunuldu.

LAÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Deniz Şelimen, UKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özge Çakır, LAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nazal Bardak, DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehtap Malkoç, LAÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meltem Uçar, LAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Çetin Yiğit, LAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhi Selçuk Tabak, BUN Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feray Gökdoğan, İzmir Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Bakırhan, LAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özhan Öztuğ, Beslenme Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevin Aktaş ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Beliz Belgen Kaygısız oturum başkanı olarak görev aldılar.

Aynur Dik (Evde Bakım Derneği Başkanı) "Türkiye'de ve Dünya'da Evde Sağlık ve Bakım Uygulamaları", Prof. Dr. Meltem Uyar (Ege Üniversitesi), "İnovatif Sağlık Teknolojileri", Prof. Dr. İsmail Ağırbaş (Ankara Üniversitesi) "Palyatif Bakımda Geri Ödeme ve Maliyetler", Prof. Dr. Didem Karadibak (Dokuz Eylül Üniversitesi) "Palyatif Bakımda Fizyoterapinin Rolü", Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu (LAÜ) "Palyatif Bakımda Sosyal Destek", Prof. Dr. Metin Saip Sürücüoğlu (UKÜ) "Palyatif Bakımda Beslenme", Dr. Harun Gülmez (Kolan Hastanesi) "KKTC'de Özel Sektörde Palyatif Bakımın Yeri" konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Ayrıca sempozyumda, Beliz Belgen Kaygısız, Gülbin Ergin, Beraat Alptuğ, A.Çetin Yiğit, Nazal Bardak, Ayşe Özada, Ayşe Kılıç, Didem Karadibak, Aluvuddin Kurbonboyev, Necati Özler, Murat Çetkin, Ayşe Kılıç, Gölgem Mehmetoğlu, Yezdan Çağlar, Dilem Özdal, Emre Özdal Ersal, Hülya Özbeşer, İnci Yüksel, Hazal Yakut, İsmail Özsoy, Ümit Akay, Tuğba Yavuzşen, İnci Alacacıoğlu, Sema Savcı, Ayşe Kayalı, Murat Keser, İsmail Özsoy, Dilek Küçükvardar, Tuğba Yavuzşen, Serkan Bakırhan, Murat Çetkin, Seren F. Osmanoğulları, Gamze Pelvan, Bayram Ünver, Vasfi Karatosun, Nuray Elibol, Sema Özberk, Hans Peter Brunner, Elif Atağ, Buse Özcan Kahraman, Elvan Keleş, Meriç Yıldırım, Hazal Yakut, Gülpınar Karataş, Hacer Gönül Demir ve Nilüfer Kerman tarafından hazırlanan sözlü bildiriler sunuldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.