EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Ünlü sunucu İlker Ayrık LAÜ'ye konuk oldu

Ünlü sunucu İlker Ayrık LAÜ'ye konuk oldu

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ünlü sunucu, tiyatro ve sinema sanatçısı İlker Ayrık'ı ağırladı.

Yayın Tarihi: 24/05/17 17:49
okuma süresi: 4 dak.
Ünlü sunucu İlker Ayrık LAÜ'ye konuk oldu
A- A A+
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ünlü sunucu, tiyatro ve sinema sanatçısı İlker Ayrık'ı ağırladı.

LAÜ Rauf Raif Denktaş Konferans Salonu'nda gerçekleşen söyleşiye, tiyatro aktörlüğünün yanı sıra 2002'den beri birçok sinema, dizi ve reklâm çalışması yapan tiyatro ve sinema sanatçısı, ünlü sunucu İlker Ayrık, LAÜ öğrencileri ile bir araya geldi.

AYRIK: MÜJDAT GEZEN SANAT MERKEZİ'Nİ KAZAMAM KARİYERİMİN KIRILMA NOKTASI

Tiyatroya nasıl başladığını anlatan Ayrık, İstanbul'da iki yıl Halk Eğitim Merkezi'nde tiyatro kursuna gittiğini, iki kez konservatuar sınavlarına girdiğini ve kazanamadığını söyledi. Kazanamadığı her senenin kendisi için kayıp olduğunun söylendiğini belirten Ayrık, zaman geçtikçe o iki yılın kayıp değil kazanç olduğunu, kendisine kolay öğrenebilme yetisi kazandırdığını dile getirdi. Eğitim hayatı bittikten sonra beş yıl boyunca Müjdat Gezen'in asistanlığını yaptığını söyleyen Ayrık, şuanda Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde hoca olarak devam ettiğini belirtterek, kendi kurduğu bir tiyatrosu olduğunu, sunuculuk, dizi, tiyatro, sinemada yer aldığını söyledi. Ayrık, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kazanmasının kariyerinin kırılma noktası olduğunu belirtti.

Yer aldığı projeler hakkındaki soruları da yanıtlayan Ayrık, Çakallarla Dans filmlerini iki yılda bir çektiklerini, Hababam Sınıfı'ndan sonra ana kadrosunu muhafaza ederek çekilen nadir filmlerden biri olduğunu belirten Ayrık, Çakallarla Dans'ın çağına tanıklık eden, değerlerini mizahi bir yolla tarihe kazıyan bir film serisi olduğunu ve bu projede yer aldığı için kendisi ile gurur duyduğunu dile getirdi.

Ayrık, Çakallarla Dans, Ben Bilmem Eşim Bilir ve Seksenler'de farklı karakterler arasında nasıl geçiş yaptığı sorusuna, "Hepsi farklı zamanların işleri, bu profesyonel hayatım tabi ki aşkla ve tutkuyla yapıyorum. Dolayısıyla set bittiğinde Çağatay Seksenler'de kalıyor, oradan Çakallarla Dans setine gittiğimde Servet karakterine giriyorum. Bunlar benim profesyonel olarak taklit yaptığım kimlikler" cevabını verdi.

AYRIK: MESLEK SEÇİMİ HAYATTAKİ MUTLULUĞUN BİRİNCİ KAYNAĞI

"İnsanın sevdiği işi yaptığı andan itibaren başarılı olmama ihtimali yok. Çünkü birşeyi seversen merak edersin, merak ettikçe öğrenirsin, öğrendikçe de merak etmeye devam edersin. Bu kendini geliştirdikçe kartopu gibi büyüyen bişey aslında" diyen Ayrık, neden tiyatro ya da neden sinemayı seçtiğini bilmediğini, bir an öyle hissettiğini, mesleğini sevmenin ve mesleğini seçmenin, hayatı sevmek ve seçmek anlamına geldiğini ifade etti. Gerçekten meslek seçmenin çok önemli olduğunu, bir ömür boyu sevilen meslekle yaşandığını ve her zaman meslekle olunduğunu belirten Ayrık, insanların inandığı ve yapabileceğini düşündüğü mesleği seçmeleri gerektiğini, meslek seçiminin hayattaki mutluluğun birinci kaynağı olduğunu dile getirdi.

Ayrık, "Okul gerçekten bir bina değildir, bir iş değil fikirdir, okul dediğin şey aşktır, bina buna hizmet eder, bina araçtır, bir okul öğrenci için açılır, sizler için açılır. Bir okulda öğrenci dışında hiçbir amaç olamaz. Hocada araçtır, binada araçtır, herşey araçtır, asıl olan öğrencidir, asıl olan sizsiniz. Kendinizi küçümsemeyin, asla önemsizleştirmeyin, çünkü siz zannetiğinizden, tahmin ettiğinizden çok daha önemlisiniz" dedi.

Söyleşinin sonunda, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmedali Egemen tarafından Ayrık'a Kıbrıs kültürünü yansıtan hatıra plaketi takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.