EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

DAÜ'den Lübnan çıkarması

DAÜ'den Lübnan çıkarması

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Lübnan Üniversitesi ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü ile ortaklaşa düzenlenen "Pioneer Development Projects: Experiences and Lessons" isimli çalıştaya katıldı.

Yayın Tarihi: 25/05/17 15:42
okuma süresi: 2 dak.
DAÜ'den Lübnan çıkarması
A- A A+
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Lübnan Üniversitesi ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü ile ortaklaşa düzenlenen "Pioneer Development Projects: Experiences and Lessons" isimli çalıştaya katıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi'ni DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Eren, İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Serhan Şensoy, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Eriş Uygar ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Giray Özay temsil etmiştir. Ayrıca, Lübnan'ın saygın Üniversitesi Al Manar Üniversitesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Ziyaretlerin ilk gününde Lübnan Al Manar Üniversitesi Rektörlüğü'ne giderek, burada Rektör Prof. Dr. Sami Menkara ve ekibiyle görüşen DAÜ heyeti, iki kurum arasındaki ortak işbirliği anlaşmasına da imza attı. Ziyarette akreditasyonlar ve çeşitli işbirliği projeleri konusu görüşüldü. DAÜ heyeti ayni gün Lübnan Mühendis Mimar Odaları Birliği Başkanı'nı da ziyaret ederek özellikle akreditasyonlar ve işbirliği görüş alışverişinde bulundular.

Lübnan ziyaretinin ikinci gününde ise DAÜ ortak çalıştay programında yer aldı. Petrol ve gaz yönetimi, çevre yönetiminde suyun önemi, tarihi binaların restorasyonu ve atık yönetimi gibi konuların konuşulduğu çalıştayda DAÜ Rektörlüğü adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Eren bir de konuşma gerçekleştirdi. Çalıştay kapsamında ise Prof. Dr. Özgür Eren ve Yrd. Doç. Dr. Eriş Uygar "Atık Yönetimi", Doç. Dr. Giray Özay ise "Tarihi Binaların Restorasyonu ve Rehabilitasyonu" konularında sunum yaptılar. "Konuşmaların ardından DAÜ adına Lübnan Başbakanı Saad Hariri'ye, Lübnan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fouad Ayoub'a ve çalıştay organizatörü Dr. Rouba Dalati'ye gümüş tabak takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.